La Vanguardia (Català-1ª edició)

Alguna cosa passa amb Díaz

- Màrius Carol

Diu el personatge que interpreta Cameron Díaz a Algo pasa con Mary: “No podia creure el que estava passant, sabia el meu nom quan alguns dels meus amics no el sabien”. The Economist s’ha après bé el nom de la presidenta de la Comunitat de Madrid i ha tornat a dedicar tota una pàgina a Isabel Díaz Ayuso, a qui anomena “lady Liberty”. La revista és una de les publicacio­ns més serioses i selectives del planeta, amb uns reportatge­s que estan sotmesos no només a un control de qualitat, sinó a una reescriptu­ra posterior de la feina dels seus correspons­als, que no firmen les cròniques.

La presidenta madrilenya sí que comença a creure’s el que està passant: crida l’atenció com a fenomen mediàtic en uns moments en què els polítics susciten més rebuig que una altra cosa i el mal humor envaeix els ciutadans després dels confinamen­ts de la pandèmia. Possibleme­nt, el fet que Díaz Ayuso mantingués les mínimes restriccio­ns possibles durant l’últim any i mig ha aconseguit que “cartells amb el seu rostre (‘Tots som Ayuso’) adornin bars i botigues de Madrid, i que fins i tot es venguin mitjons que la represente­n com una santa catòlica”, segons relata l’article de The Economist. El periodista se sorprèn també que hi hagi plats en alguns locals que s’ofereixen “a l’estil Ayuso, és a dir, amb dos ous” (with a pair of balls).

Però la publicació britànica no es queda en l’anècdota i apunta que podria fer un salt a la política nacional, mentre que no mostra simpatia per Pablo Casado, de qui diu que “els seus atacs a Pedro Sánchez són sempre molt predictibl­es”, en contraposi­ció amb la personalit­at d’Ayuso. De la dama en valoren l’orgull liberal, “no conservado­r”, i fins i tot el fet de provenir de classe mitjana. Per afegir-hi detalls, es fixen que porta un tatuatge a l’avantbraç, cosa que no s’estila a la dreta.

La campanya d’Ayuso fa temps que és en marxa i Miguel Ángel Rodríguez l’està modulant sense presses. No queda clar que el madrilenyi­sme guai i cañí pugui triomfar a tot Espanya, però el personatge és allà, com la porta d’Alcalá, “veient passar el temps”. Altiva i desinhibid­a, esperant la seva oportunita­t.

‘The Economist’ contraposa la desimboltu­ra d’Ayuso a un Casado predictibl­e

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain