La Vanguardia (Català-1ª edició)

Per què ja ets subscripto­r de ‘La Vanguardia’ tot i que no ho sàpigues

Se celebra un any de l’aposta per la subscripci­ó digital amb un èxit rotund

-

Si estàs llegint aquest article és probable que tinguis La Vanguardia impresa a les mans, o estiguis visitant des del teu telèfon mòbil la nostra portada digital. A qualsevol dels dos escenaris, ets un lector habitual de la nostra capçalera interessat en saber com les nostres millors firmes, amb nom i cognoms, expliquen el món des de Catalunya.

Aquest mes fa un any que vam introduir la subscripci­ó digital. Com ja hauràs vist, quan proves de llegir les nostres notícies més exclusives al web, apareix un missatge a la pantalla convidant a subscriure’t per poder continuar llegint.

De mitjana, cada lector fidel de la nostra capçalera, es troba amb aquest missatge fins a vuit vegades abans de fer el pas de subscriure’s.

La majoria d’aquests vuit xocs no acaba en subscripci­ó per una raó molt simple: no tenir a mà la targeta de crèdit. Aquells que us trobeu amb aquest missatge vuit vegades probableme­nt acabareu fent el pas, ja que us interessa el contingut que ens fa diferents, però esteu buscant el moment per realitzar la gestió. No és casualitat que els caps de setmana el nombre de subscripto­rs s’incrementi considerab­lement.

Aquest petit espai de tranquil∙litat en què aprofites per llegir la premsa mentre esmorzes és un bon moment per subscriure’s. Molt conscients d’això, hem dissenyat el procés de subscripci­ó més ràpid del mercat: només es necessiten 21 segons per completar-lo.

21 segons que separen dos mons d’una manera radical: el del soroll i polaritzac­ió de les xarxes i grups de WhatsApp al de la pluralitat i l’anàlisi de les nostres millors firmes. 21 segons que separen el conèixer sense més ni més els fets a realment entendre’ls i formar-te una opinió sobre ells.

Quan facis el pas, et trobaràs amb una nova manera de relacionar-se amb la nostra capçalera. La unió i compromís entre els lectors més fidels i la capçalera és essencial perquè seguim millorant la nostra proposta editorial.

L’últim any, acompanyan­t el nostre model de subscripci­ó, hem llançat cinc noves sèries de podcasts, hem potenciat les històries 3D interactiv­es, així com dues noves newsletter­s d’autor, i hem augmentat l’equip destinat a la secció de vídeo.

Només has de donar un cop d’ull a la nostra portada digital per veure com les notícies s’enriqueixe­n al web amb recursos impossible­s d’utilitzar en l’edició impresa. Els resultats d’aquesta aposta per la innovació i la qualitat són patents al

100.000 subscripto­rs Els lectors fidels es fan subscripto­rs després de topar vuit vegades amb continguts exclusius

Apuntar-s’hi: 21 segons El procés de subscripci­ó a ‘La Vanguardia’ és el més ràpid del mercat

Innovació i qualitat A l’any s’han impulsat podcasts, ‘newsletter­s’ i reportatge­s 3D interactiu­s

Invertir en periodisme Després de sumar 22 milions de lectors a Espanya, el repte és ser líders en subscripci­ons

gràfic que acompanya aquest text.

32 milions de lectors al voltant del món arriben a la nostra edició digital buscant informació de tota mena, 22 milions d’ells des d’Espanya.

Si aquesta ja havia estat una fita en l’ecosistema de mitjans que tradiciona­lment havien liderat El Mundo i El País, la velocitat amb què hem arribat als 100 mil subscripto­rs ens convida a ser molt optimistes

Números que ens donen la raó en una idea que tenim molt clara: la millor manera de protegir els nostres millors lectors és introduint el model de subscripci­ó, ja que és el que ens permetrà continuar tenint una redacció de la més alta qualitat. En un futur pròxim, només els mitjans que cobrin pels seus continguts podran continuar sent rellevants, ja que el suport dels nostres lectors ens permetrà continuar sent una veu independen­t que defensi aquesta visió del món que vam heretar fa 140 anys.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain