La Vanguardia (Català-1ª edició)

Vell i nou ordre

El Barcelona confia en la qualitat i l’atreviment del reaparegut Ansu Fati i el Reial Madrid en l’estat de forma d’un Karim Benzema, amb 33 anys, en el millor moment de la seva carrera

- CARLOS NOVO

Si l’home del clàssic no és Ansu Fati o Karim Benzema, serà una sorpresa per a tothom. Ningú com ells dos representa ara mateix les il∙lusions i esperances dels dos equips. Ansu Fati, el talent jove que aspira a aixecar la bandera del nou Barça. Karim Benzema, als seus 33 anys en un esprint sostingut cap a, diuen els seus admiradors, la Pilota d’Or, en el millor moment de la seva carrera, firmant els seus millors números, necessitat d’una reivindica­ció anímica abans que el 24 de novembre el tribunal correccion­al de Versalles dicti sentència sobre la seva culpabilit­at o no en el cas Valbuena.

El clàssic li arriba a Ansu Fati a una setmana de fer 19 anys. I ja se li demana que carregui amb el pes d’un equip que va començar a batzegades la temporada, amb el seu entrenador qüestionat des del minut 0 del primer partit. Ansu Fati va reaparèixe­r el 29 de setembre, 323 dies després de lesionar-se i va aixecar el públic del Camp Nou, un contratemp­s que el va fer perdre’s pràcticame­nt la temporada passada, incloent-hi el colofó de l’Eurocopa.

El Barça no ha tingut una vitamina millor. El davanter ja ha jugat tres partits i ha marcat dos gols. I més enllà d’això hi ha el que transmet. Amb ell al camp el Barcelona és un altre. Passen coses. És d’aquests futboliste­s que desequilib­ren els partits, que fan que el contrari estigui neguitós, que es tendeixi a desordenar perquè apareix per tot el front d’atac.

Ara la pregunta a Barcelona és si a Fati, renovat fins al 2027 aquesta setmana, se li exigeix massa. Ho deia ahir Ronald Koeman a la roda de premsa: “A l’Ansu cal deixar-lo una mica tranquil, que es pugui recuperar de la seva lesió i millori el seu físic. El Barça no és només l’Ansu; l’important és l’equip. Però sabem que pot marcar la diferència en un partit perquè ja ho ha fet”. Ancelotti més o menys va dir una cosa semblant a Valdebebas quan se li va preguntar pel jugador del Barcelona: “És jove i ha de demostrar en la seva carrera fins on pot arribar. El Barça manté la seva identitat, que és jugar bé a futbol. No té Messi, però els seus joves són fantàstics”.

Si en els blaugrana la qualitat i l’atreviment de joves com Ansu Fati són la seva millor arma, la confiança en el Madrid està més representa­da en Karim Benzema, que al desembre ja fa 34 anys i juntament amb Vinícius Junior (21 anys) forma la parella més golejadora de la Lliga.

Benzema és de llarg l’únic jugador del Madrid a qui l’ha beneficiat

Amb Ansu Fati, reaparegut el 29 de setembre, el Barcelona transmet molt més perill

la sortida de Cristiano Ronaldo. Des d’aleshores els seus registres creixen. No serà mai un golejador, un nou de l’estil de Luis Suárez, però el seu pes a l’equip el fa ser alhora una referència atacant imprescind­ible; de vegades golejador, de vegades assistent. Aquesta temporada va camí de superar tots els seus rècords. Ja ha fet onze gols i cinc assistènci­es en onze partits. Contra el Xakhtar va marcar el seu gol número 290 amb la samarreta blanca i va igualar Santillana com a quart màxim golejador en la història del club. Davant seu ja només hi ha Cristiano, Raúl i Di Stéfano. El gat, com l’anomenava Mourinho, ha tret les urpes.

Segon capità de l’equip aquest any després de Marcelo, Benzema ara és un jugador en una maduresa daurada. Renovat a l’estiu fins al 2023, el futbolista s’aprofita de no tenir gairebé competènci­a. Ni Luka Jovic ni Mariano li fan la més mínima ombra. La seva tornada a la selecció francesa per a l’Eurocopa (va estar sis anys exclòs pel cas Valbuena) li ha donat l’estabilita­t emocional que li faltava. Ara se sent estimat pel seu país i està segur d’una sentència favorable als tribunals. Després de guanyar la Lliga de les Nacions, al Madrid li diuen que no hi ha millor plataforma en la seva carrera cap a la Pilota d’Or que una exhibició al Camp Nou, cosa que ja va fer Mbappé el 16 de febrer.

Karim Benzema ja ha marcat onze gols i ha fet cinc assistènci­es en els onze partits jugats

 ?? DAVID RAMOS / GETTY ?? Ansu Fati és la principal amenaça blaugrana
DAVID RAMOS / GETTY Ansu Fati és la principal amenaça blaugrana
 ?? DAVID RAMOS / GETTY ?? Karim Benzema lidera l’atac blanc
DAVID RAMOS / GETTY Karim Benzema lidera l’atac blanc

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain