La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un punt agredolç

L’equip blanc-i-blau presenta dues cares i es queda a les portes de guanyar a Elx en un partit en què s’hauria pogut endur la victòria, però també la derrota

- TReTC mTTR O

Sensacions oposades de l’Espanyol a Elx. L’equip blanc-i-blau es va quedar a les portes de la tercera victòria consecutiv­a, però també se n’hauria pogut anar de buit del Martínez Valero si no arriba a ser per Diego López. El porter blanci-blau, esplèndid una jornada més, va evitar la derrota en l’afegit amb una aturada descomunal. Hauria estat massa càstig per a un Espanyol que set minuts abans d’acabar-se el partit es veia per sobre al marcador.

Un minut màgic en el començamen­t de la segona meitat, en què l’equip va marcar dos gols, es va transforma­r a la fi en un punt que permet continuar sumant a la Lliga. L’empat dels de Vicente Moreno té més valor si es considera que cap equip no ha estat capaç de batre l’Elx aquesta temporada a casa. Una segona part reconeixib­le i agosarada en va compensar una primera de més apagada. L’intervenci­onisme del tècnic blanc-iblau va ser clau per a aquest gir de guió.

Al començamen­t, el valencià va voler donar continuïta­t al bloc guanyador dels últims compromiso­s, amb Wu Lei com a única novetat. Malgrat això, l’Espanyol va saltar al camp mancat d’empenta, al contrari que l’Elx. Els de Fran Escribá imprimien més ritme des del començamen­t. Amb pilota i sense, ja que la intensitat dels locals es veia reflectida en el resultat de les disputes, gairebé sempre favorables a l’Elx.

Les dues ocasions de Raúl de Tomás tot just començar –un xut alt als deu segons i un altre d’innocent a les mans de Casilla– van ser un miratge. Li va costar horrors construir i donar rapidesa a la pilota en una gespa encara tendra després de ser replantada. Tret d’algunes rematades altes de Darder o Melendo, l’Espanyol no va crear ocasions destacable­s el primer temps. Tampoc en excés l’Elx, si bé amb el pas dels minuts la sensació de perill anava en augment. Entre línies, Pastore i Lucas Pérez empipaven els blanc-iblaus, com també les internades de Mujica des de l’esquerra. Des d’aquest costat va marcar Fidel, tot i que es va anul∙lar el gol per fora de joc. La decepció dels 400 pericos desplaçats a Elx arribaria poc després d’un greu error de David López.

El capità es va adormir en una sortida de la pilota i Lucas Boyé li va pispar la cartera. L’argentí només es va haver d’acomodar la pilota a la frontal per treure’s una gardela imparable. A l’Espanyol li va costar de trobar-se. Vicente Moreno va deixar de donar indicacion­s i va començar a preparar, des de la banqueta, els ajustos que faria al descans.

La xerrada i els canvis van fer efecte. Amb l’entrada de Morlanes per l’assenyalat David López i la de Melamed per Wu Lei, l’Espanyol va treure la cara més competitiv­a i en un tres i no res, va capgirar el partit. L’entrada de Morlanes va tenir una influència especial. Va regalar un gol desaprofit­at per Óscar Gil i a l’acció de després, va marcar un gran gol des de fora de l’àrea. Amb l’Elx encara desencaixa­t, una centrada des de l’esquerra la va rematar al primer toc De Tomás per marcar l’1-2. Només havia passat un minut des que Casilla havia recollit la pilota de dins de la xarxa. Molt llest el golejador blanc-i-blau per retratar un despistat Mujica.

Aquest avantatge va anar de primera als blanc-i-blaus, també gràcies a l’entrada de Yangel Herrera, que va aportar calma i va jugar amb criteri en el debut com a perico. Cabrera va acariciar el tercer amb un cop de cap al travesser a la sortida d’un córner. L’Espanyol s’agradava, però l’Elx no havia dit l’última paraula. Escribá va fer sacsejar l’equip i van tornar a l’àrea blanc-i-blava més sovint. L’empat arribaria de la manera més cruel. La mala fortuna va provocar que un refús de Cabrera rebotés en Herrera i la pilota quedés sola per a Benedetto, acabat d’entrar. A plaer, el davanter argentí va posar les taules. Diego López, després, va evitar el pitjor.

Un minut màgic, amb gols de Morlanes i De Tomás, va posar l’Espanyol en avantatge

?? CeloBn nORBlFO P B B ?? Sergi Gómez intenta refusar una pilota de l’àrea de l’Espanyol a l’estadi Martínez Valero
CeloBn nORBlFO P B B Sergi Gómez intenta refusar una pilota de l’àrea de l’Espanyol a l’estadi Martínez Valero