La Vanguardia (Català-1ª edició)

La primera vegada

D butants Eric Garcia, Gavi i Memphis, tres titulars de Koeman, no s’han enfrontat mai al Madrid

- CARLES RUIPÉREZ

No hi ha partit més corrosiu que el clàssic. Una relliscada pot ser fatal i malmetre les aspiracion­s d’un futbolista prometedor. Per això és difícil saber com respondran aquells per als quals és la primera vegada. “Per saber jugarlos el primer que cal fer és jugarlos”, apunta Koeman amb lògica cruyffista. Al tècnic neerlandès no li preocupa la falta d’experiènci­a d’alguns dels seus puntals. “Tenim jugadors que han viscut molts clàssics i els ajudaran”, recorda, amb referència a Busquets, que ja n’ha disputat 40. Per als nous, Koeman aconsella normalitat. “Que gaudeixin de l’ambient, juguin amb personalit­at i facin la feina com en cada partit”. El primer partit sense Messi serà el primer amb Gavi, Eric Garcia, Memphis i potser Nico González, Luuk de Jong o Sergio Agüero.

R trobam nt amb B nz ma. Quan a l’abril el Barcelona va caure 2-1 a Valdebebas, Eric Garcia, que pertanyia al Manchester City, segurament va pensar que aquest podia haver estat el seu primer clàssic. No va arribar al mercat d’hivern, sinó aquest estiu. El central, de 20 anys, acompanyar­à Piqué, de 34. Elegant i fort en l’anticipaci­ó, el primer clàssic li arriba en el seu vuitè matx amb el primer equip, en què ha vist tres grogues i dues vermelles. Aquesta tarda es retrobarà amb Benzema, amb qui reeditarà la final de la Nations League de fa 14 dies a Milà. Llavors, França va guanyar Espanya amb gol del madridista.

L’h roi d l Pu rto d la Cruz. Al desembre del 2016, Gavi, amb el deu a l’esquena, va batre dues vegades el Madrid en les semifinals del torneig de LaLiga Promises. El primer gol amb l’esquerra, el segon amb la dreta, va ficar el Barça a la final. Menys de cinc anys després, l’interior andalús farà el salt, després de debutar ja amb la selecció absoluta. Gavi ha estat titular tres partits seguits i la seva intensitat pot ser clau per frenar l’elaboració dels blancs al centre del camp. El noi, amb 17 anys, tindrà davant a un Pilota d’Or com Modric i un campió del món com Kroos. Però ell no s’arronsa mai.

S m r hi ha una rim ra ada. Ni amb el PSV ni amb el Manchester United ni amb l’Olympique de Lió, Memphis no ha tingut al davant el Reial Madrid. Sempre hi ha una primera vegada. Li agraden els focus. Va guanyar tres vegades el PSG a França. Se l’espera perquè ha estat titular als 11 partits, és el màxim golejador de l’equip amb 4 gols, dos de penal, i és un gran soci per a Fati. Em ats i d rrot s r al un. Res a veure amb els tres anteriors, Agüero s’ha vist les cares moltes vegades amb els blancs (9 vegades amb l’Atlètic i 3 amb el City), però està cansat de no guanyarlos: només cinc empats. Això sí, el Kun els ha marcat quatre gols. L’últim gol... el 2012.

Els nous blan s. Al Madrid també es repeteix la mateixa divisió. Debutarà en un clàssic David Alaba, substitut de Ramos en l’eix de la defensa. Fins ara, l’austríac només sap guanyar el Barcelona i de quina manera. El defensa ho va fer als seus tres partits amb la samarreta del Bayern, incloent-hi el 2-8 de Lisboa. En canvi, per a Eduardo Camavinga, deu anys més jove, serà la primera vegada que trepitgi el Camp Nou.•

 ?? JOSEP LAGO / SHOOTING ?? Memphis i Sergio Agüero, dos dels que es poden estrenar en un clàssic, a l’entrenamen­t d’ahir
JOSEP LAGO / SHOOTING Memphis i Sergio Agüero, dos dels que es poden estrenar en un clàssic, a l’entrenamen­t d’ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain