La Vanguardia (Català-1ª edició)

Alberto Rodríguez no denunciarà Batet i es posa en mans de Boye

-

Alberto Rodríguez, el diputat d’Unides Podem apartat del seu escó per la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, va anunciar ahir a la nit que ha posat el seu cas en mans dels advocats Isabel Elbal i Gonzalo Boye, defensors al seu torn de l’expresiden­t Carles Puigdemont a les seves causes amb el Tribunal Suprem. La primera decisió dels lletrats serà redefinir una nova estratègia i no presentar cap querella contra Batet, com havia avançat el ja exdiputat.

Batet va decidir retirar-li l’acta de diputat divendres passat, després de rebre un escrit del president de la Sala Segona del Suprem, Manuel Marchena, que deixava a les seves mans la decisió, si bé li assenyalav­a que Rodríguez havia estat condemnat a pena de presó i inhabilita­ció, per més que la primera hagués estat commutada per una multa. Això va portar a qüestionar als lletrats del Congrés la seva inhabilita­ció, que van considerar de sufragi passiu durant el temps de condemna –un període de 45 dies–, però no de poder exercir un càrrec públic.

Rodríguez, que va anunciar la seva marxa d’Unides Podem entenent que la coalició no havia estat a l’altura, va insistir que la decisió de Batet va contra “els principis més bàsics de la sobirania popular i de la democràcia a l’Estat espanyol”. L’exdiputat va tornar a proclamar la seva innocència, va denunciar les irregulari­tats que segons la seva opinió s’han succeït en la causa judicial en contra seu i va afirmar que “el tancament d’un cicle no implica que la batalla hagi acabat. Això no ha fet més que començar. Les Canàries són terra de brega, aquí no es rendeix ningú. ●

“Això no ha fet més que començar”, amenaça el ja exdiputat d’Unides Podem

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain