La Vanguardia (Català-1ª edició)

El clau roent

Ansu Fati era l’esperança però va ser Agüero, el seu substitut, qui va maquillar el resultat amb el seu primer gol com a blaugrana al seu primer clàssic

- CARLES RUIPÉREZ

Maquillatg­e superficia­l. Cosmètica. Ombra d’ulls. Coloret per a la realitat. Un retoc d’orgull que no canvia res. El gol va arribar massa tard. Quan no hi havia materialme­nt temps per a res. Va marcar en el minut 96 i 17 segons i en el 96m59s Sánchez Martínez –un segon abans de temps– va decretar el final del partit. Però si hi va haver un futbolista del Barcelona que no es va rendir fins aquell moment va ser el Kun Agüero, el primer gol del qual com a blaugrana potser acaba sent el més amarg de la seva

El Kun ja suma 15 partits sense guanyar el Reial Madrid: ni amb l’Atlètic, ni amb el City ni amb el Barcelona

incipient etapa al Barça. Va servir per rescatar una mica d’honor.

A l’afegit, sobre la botzina, amb el partit resolt, el gol del Barcelona al primer clàssic sense Messi en el camp va ser de l’amic de Leo, a qui es va fitxar per fer la vida més fàcil al deu abans que fos impossible poder retenir-lo. L’únic gol del Barcelona dels joves el va marcar el davanter dels 33 anys, el segon més veterà de la plantilla, només per darrere de Piqué, autor de la diana salvadora dimecres passat contra el Dinamo de Kíev.

En els moments claus, el gol sempre elegeix els experiment­ats. O són ells als qui no els tremolen les cames.

Fitxat a cost zero (com Alaba) i amb tot just tres estonetes després de la seva inoportuna lesió del mes d’agost, l’argentí va entrar substituin­t Ansu Fati, que era l’esperança i va jugar per primera vegada després de la seva lesió més d’una hora però va marxar amb molèsties. I el públic, la bona entrada que hi va haver al Camp Nou, va voler confiar en l’aparició d’Agüero. El Kun ha caigut a peu dret entre l’afició barcelonis­ta. I sí, va portar perill en un Barça al que li costa finalitzar. En una centrada des de de l’esquerra, es va situar perfectame­nt entre el central i el lateral. Agüero va saltar més que Alaba i Mendy per impactar amb el cap. La rematada va marxar però va ser tot un avís.

No va fallar amb la dreta, de volea, després de guanyar-li l’esquena a Casemiro i avançar-se a Alaba. Un altre moviment amb molt verí. Com Mingueza, Malcom, Arturo Vidal o Neymar a l’última dècada, Agüero va marcar al seu primer clàssic. Una altra cosa no però d’olfacte l’argentí en té, encara que no veia porta des de maig, quan amb el City de Guardiola li va fer un doblet a l’Everton... d’Ancelotti.

Malgrat tot, el Madrid no ha estat mai el rival favorit per a ell. Se l’ha creuat 15 vegades i no l’ha derrotat mai: cinc empats i nou derrotes amb la d’ahir.

“És la nota positiva”, va reconèixer el secretari tècnic, Ramon Planes. “Els davanters viuen del gol i ha marcat en la seva primera ocasió. Farà que la seva autoestima i confiança pugi perquè el Kun ha de ser important per a nosaltres”, va explicar. En el club s’aferren a aquest clau roent.

El dubte, la pregunta avantatgis­ta, és què hauria passat si l’ocasió de Dest a la primera part hagués caigut a les botes de l’ex del City. Tot davanter d’àrea sospira per una rematada tan centrada i franc com aquest. Però no. I per trobar l’última vegada que el Barça va estar per davant al marcador en un clàssic cal remuntar-se a març del 2019. Llavors Rakitic va anotar en el Bernabeu i els blaugrana, amb Valverde, van guanyar 0-1. “No tenim jugadors amb el nivell i el punch d’abans”, es va resignar Planes.

Contra pronòstic el Kun va traient el cap. Mentre Frenkie de Jong és una ombra que deambula apàtic, incapaç de ser el líder que es va veure en ell. ●

 ?? ALBERT GEA / REUTERS ?? Agüero observa com la pilota acaba dins de la porteria de Courtois en el seu primer gol blaugrana
ALBERT GEA / REUTERS Agüero observa com la pilota acaba dins de la porteria de Courtois en el seu primer gol blaugrana

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain