La Vanguardia (Català-1ª edició)

“No som inferiors”

Koeman lamenta l’ocasió que va tenir Dest però reivindica que l’equip “va merèixer més” i assegura que aquest Barça està “a prop de guanyar un partit gran”

- ANAÏS MARTÍ

Per primer cop en aquest curs, Ronald Koeman va treure de l’armari un vestit blau marí. L’ocasió ho requeria. Va saludar un també elegant Carlo Ancelotti i amb prou feines es va asseure a la banqueta mentre va durar el partit. Al contrari que Ancelotti, a Koeman li va faltar la corbata, igual que al seu Barça el gol. Feia 81 anys que un entrenador blaugrana no perdia tres clàssics de manera consecutiv­a. L’últim va ser Patrick O’Conell el 1940. Sense poder amagar la seva frustració, Koeman va provar de mantenir un discurs optimista. “Estic decebut amb el resultat final, però no amb el que l’equip ha fet. Ens mereixíem més, estem a prop de guanyar un partit gran”, va assenyalar el tècnic, que també va lamentar que l’oportunita­t que va tenir Dest de marcar el primer no acabés en gol. “Era important aprofitar una ocasió tan clara com aquesta. Si et poses per davant del marcador, tot canvia. Després ha arribat el primer d’ells i sabem que el seu contraatac és perillós”, va assenyalar.

En la mateixa línia es va pronunciar el capità Sergio Busquets. “Quan hi ha partits així, tan competits, l’equip que fa el primer gol té bastant avantatge. Però no considero que hàgim fet un mal partit, ni que mereixéssi­m perdre. Hem rebut massa càstig del Madrid”, va dir als micròfons de Movistar. Més dolgut es va mostrar Eric Garcia, un dels blaugrana que s’estrenava en un clàssic, que en declaracio­ns als mitjans oficials del club va assenyalar que l’equip estava “fastigueja­t pel resultat”.

Garcia també va donar per bona la primera part blaugrana mentre que de la segona va dir que “tot va estar més obert”.

Koeman, que quan va arribar el 0-1 de les botes d’Alaba, es va asseure resignat al costat del seu segon, Alfred Schreuder, va acabar el seu tercer clàssic com a entrenador del FC Barcelona seriós i amb les mans a les butxaques. Ni tan sols el gol de Kun Agüero en el temps de descompte no el va fer somriure perquè abans el Reial Madrid ja havia sentenciat el partit gràcies al gol que va marcar Lucas Vázquez.

El Kun va entrar per suplir un fatigat Ansu Fati que va semblar patir les conseqüènc­ies de tornar a ser titular. “Va tenir molèsties,

Estic decebut amb el resultat final però no amb l’actuació de l’equip”

Ronald Koeman

Entrenador FC Barcelona

No considero que hàgim fet un mal partit, ni que mereixéssi­m perdre”

Sergio Busquets

Entrenador FC Barcelona

Koeman va descartar que Fati hagi recaigut de la seva lesió al genoll: “Té molèsties, però no és greu”

però no està relacionat amb el genoll. No és greu, ha jugat 70 minuts i són molts per a Ansu, ara li toca descansar”, va dir Koeman dissipant les alarmes.

També va voler suavitzar les tenses paraules que va intercanvi­ar amb Ancelotti al final del partit.“Són coses privades”, va dir Koeman, mentre que Ancelotti va resoldre el tema amb un “tenim una feina complicada tots i hem de seguir endavant”. Cal recordar que els dos tècnics s’han enfrontat cinc vegades, quatre quan entrenaven a Ajax i Milan respectiva­ment i la del clàssic d’ahir. Koeman no n’ha guanyat cap.

Sense voler respondre a si el seu equip és en construcci­ó tal com va apuntar el secretari tècnic Ramon Planes, Koeman ja pensa en el partit de dimecres contra el Rayo Vallecano intentant deixar enrere l’“això és el que hi ha” que ell mateix va pronunciar fa unes setmanes. “Avui hem demostrat que no som inferiors al Reial Madrid i el públic ens ha animat. Entenc que la gent estigui frustrada, però dimecres tenim un altre partit i cal escurçar distàncies. I encara queda molt campionat”, va sentenciar. ●

 ?? XDVSIL FILVILD ?? Frenkie de Jong disputant una pilota a Luka Modric durant el clàssic al Camp Nou
XDVSIL FILVILD Frenkie de Jong disputant una pilota a Luka Modric durant el clàssic al Camp Nou

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain