La Vanguardia (Català-1ª edició)

Fitch valora la compra de Vall Banc i confirma el ràting de Crèdit Andorrà

L’AGÈNCIA DE QUALIFICAC­IÓ DESTACA EL LIDERATGE DE LA PRIMERA ENTITAT FINANCERA DEL PRINCIPAT EN BANCA COMERCIAL I BANCA PRIVADA I CONFIRMA EL RÀTING BBB–

-

El ràting a llarg termini per a Crèdit Andorrà serà BBB– segons la confirmaci­ó efectuada per Fitch Ratings després de l’ avaluació feta arran de l’acord per adquirir Vall Banc.

L’agència de qualificac­ió, que va valorar l’ adquisició del banc, va afirmar que la primera entitat bancària del principat consolida la seva posició de lideratge a Andorra pel que respecta a actius i a quota de mercat en crèdits i dipòsits.

Els ràtings de Crèdit Andorrà estan avalats pels eu lideratge en banca comercial i en banca privada, i aquesta situació s’ha reforçat després de la compra de Vall Banc.

Així mateix, amb la qualificac­ió hi ha tingut a veure el negoci de la banca privada internacio­nal.

Segons Fitch Ratings, l’adquisició de l’entitat Vall Banc “és positiva des del punt de vista del model de negoci, ja que permetrà incrementa­r la capacitat de generació de beneficis”.

L’agència també posa en relleu que l’ acord permetrà generar sinergies i incrementa­r l’ eficiència a mitjà termini. L’ organisme remarca així mateix la similitud en el model de negoci de tots dos bancs i la recuperaci­ó de l’economia andorrana com a palanques d’èxit de la integració.

Amb aquesta operació, Crèdit Andorrà accelera significat­ivament els objectius del seu pla estratègic 2021-2023 i reforç ala seva fortalesa en les principals magnituds del negoci. En realitat avança gairebé dos anys la consecució dels seus objectius estratègic­s, que passen per aconseguir uns beneficis recurrents de 40 milions d ’euros, una meta prevista inicialmen­t per a l’any 2023.

Pera Xavier Cornella, conseller executiu i director general del grup Crèdit Andorrà ,“és un fet molt rellevant que Fitch avali i valori aquesta operació que ens ha de permetre continuar creixent i enfortir encara més la nostra entitat”.

En la seva opinió, l’adquisició de Vall Banc “reforça el lideratge de Crèdit Andorrà, que es tradueix en més servei i oferta de val orals nostres clients, i en un compromís amb el progrés econòmic i social del principat d’Andorra i de la seva població”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain