La Vanguardia (Català-1ª edició)

Girona aprova els comptes amb el vot de qualitat de l’alcaldessa

- SÍLVIA OLLER

El ple de l’Ajuntament de Girona va aprovar ahir, gràcies a l’abstenció del regidor expulsat de Ciutadans Daniel Pamplona i al vot de qualitat de l’alcaldessa, Marta Madrenas, els pressupost­os municipals, que s’eleven a 132 milions d’euros, un 7,4% més que els comptes anteriors. També es van aprovar les ordenances fiscals del 2022, que preveuen un augment de la pressió fiscal mitjana d’un 6,2%. Destaca la pujada de l’impost de béns immobles (IBI) un 7,8%. Als immobles més grans la xifra s’eleva fins a un 10%, el mateix percentatg­e que creix l’impost d’activitats econòmique­s (IAE). D’altra banda, les taxes s’incrementa­ran un 3,4%, una xifra per sota de l’IPC, segons va destacar la regidora d’Hisenda, Maria Àngels Planas.

La votació va acabar en un empat a 13 regidors entre els que formen l’equip de govern (els 9 de JxCat i els 4 d’ERC) i els de l’oposició (6 de Guanyem Girona, 6 del PSC i el de la regidora no adscrita Míriam Pujola, que té el suport de Ciutadans) i l’abstenció de Pamplona, de qui encara no s’ha fet efectiva l’expulsió del partit taronja. El vot de qualitat de l’alcaldessa va fer decantar la balança.

Planas va agrair una abstenció que permet tirar endavant uns comptes que considera “essencials” per a la ciutat i que tenen com a principals punts la “seguretat, la neteja i l’economia”. Per la seva banda, Lluc Salellas, portaveu del principal grup a l’oposició, Guanyem Girona, va qualificar de “conservado­ra i de dretes” la proposta presentada i va criticar el fet que l’equip de govern hagi preferit pactar amb Pamplona. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain