La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ada Colau i Josep Sánchez Llibre faran la primera reunió bilateral

- RAÚ MONTI A Barcelona

La relació entre l’alcaldessa Ada Colau i el president de Foment, Josep Sánchez Llibre, és pràcticame­nt inexistent –això sí, sempre se saluden–, i cap dels dos no ha amagat mai els desacords i els seus diferents posicionam­ents, una distància que ha provocat que fins ara no hagin mantingut una trobada. Però ja hi ha data per a la primera: serà demà dimecres.

La reunió, que es farà a l’Ajuntament, arriba tres anys després que Josep Sánchez Llibre assumís la presidènci­a de Foment del Treball. “Després de tres anys, ja toca”, coincidien ahir a apuntar tant des de l’àmbit de l’alcaldessa com des de l’entorn de l’empresari.

La reunió té per objectiu abordar l’impacte de la pandèmia en l’economia de la ciutat; l’ampliació de l’aeroport de Barcelona-el Prat (possibilit­at en què Sánchez Llibre i Colau s’han erigit com alguns dels principals defensors de posicions contràries); les polítiques d’habitatge i la reserva del 30% per a noves promocions; la insegureta­t, o la mobilitat. Són qüestions en què Foment del Treball gairebé sempre ha carregat contra la gestió que ha fet l’alcaldessa Ada Colau, a qui ha acusat de tenir una actitud “irresponsa­ble”, per exemple, durant els aldarulls que van tenir lloc a la ciutat arran de la detenció del raper Pablo Hasél. De fet, Sánchez Llibre, que també defensa el desembarca­ment de l’Hermitage, des que va assumir la presidènci­a de la patronal sempre s’ha mostrat molt crític amb l’alcaldessa Colau, de qui ha criticat “el seu sectarisme i tics d’autoritari­sme”, i fins i tot ha fet una crida a la mobilitzac­ió per evitar que Colau “arruïni” la ciutat.

El president de Foment del Treball havia demanat reiteradam­ent una trobada amb l’alcaldessa. Al maig va arribar a reconèixer que les relacions amb Colau eren “inexistent­s i impossible­s de refer”, i va criticar la “falta de diàleg” amb la societat civil. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain