La Vanguardia (Català-1ª edició)

Misteriosa desaparici­ó d’un cadàver en una plantació de marihuana

- JAVIER RICOU

La història sembla treta d’una sèrie de narcos. La trama comença en una comissaria dels Mossos de Lleida. Dos homes es presenten en aquestes dependènci­es policials i reconeixen, sense que ningú els ho demani, que són traficants de marihuana, una confessió ineludible per donar credibilit­at al seu relat, tot plegat davant la mirada atònita dels agents. Però falta la sorpresa final.

Aquests traficants afirmen, després d’aquesta inèdita presentaci­ó, que el vigilant de la plantació, ubicada als afores de les Borges Blanques, ha estat assassinat. Han estat víctimes, denuncien, d’un narcoassal­t, i que el cadàver és en aquella finca amb una bossa de plàstic al cap.

Això passava dissabte, i durant els últims dies els agents han constatat que aquesta plantació de marihuana existeix i que les plantes han estat tallades. Però el cadàver de què parlen aquests narcotrafi­cants confessos ha desaparegu­t. S’ha pentinat tota la plantació, amb una atenció especial als voltants d’una masia que hi ha a la finca, sense que s’hagi trobat rastre del cos.

Hipòtesi? En aquests moments, fonts pròximes al cas donen credibilit­at a la versió dels propietari­s d’aquesta droga suposadame­nt robada. Seria estrany que es lliuressin –van quedar detinguts tot just van admetre que la plantació era seva– si aquesta història no fos veritat. Així doncs, una de les hipòtesis que ara agafa més força és que algú s’hagi emportat el cadàver de la finca mentre aquells homes denunciave­n el crim a la co

Els amos d’aquesta droga denuncien un narcoassal­t i el cos del vigilant de la finca no apareix

missaria.

Als dos homes que van denunciar l’estrany crim cal afegir-hi un tercer detingut relacionat amb la plantació. Tots tres van quedar ahir en llibertat amb càrrecs després de declarar davant del jutge. Però la tasca més intensa es continua desenvolup­ant fora dels jutjats. Els Mossos continuen rastrejant la plantació a la recerca d’alguna pista que els porti fins al cadàver, que ara com ara només és real als papers de les diligèncie­s. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain