La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’elixir de la joventut

A punt de fer 40 anys, Diego López continua sent determinan­t: és el Zamora de la Liga i el porter amb més aturades

-

L’aficionat al futbol ha perdut el compte de quantes joventuts existeixen. Abans, en l’equador de la trentena, es deia que un futbolista a un nivell competitiu òptim es trobava en la segona joventut. Ara la tendència d’allargar la carrera a causa de factors com l’entrenamen­t, l’alimentaci­ó, la ciència o la profession­alitat provoca que es parli fins i tot d’una tercera. Ho sap Joaquín, que a l’estiu va bufar quaranta espelmes pel seu aniversari en plena pretempora­da del Betis –la tretzena a les seves files– i ho sap també Diego López (Lugo, 3/XI/1981).

La setmana entrant passarà a formar part del selecte club històric dels quarantins de la Lliga sent encara determinan­t a l’Espanyol. En l’última jornada va demostrar que conserva en un lloc fresc i sec els reflexos. L’aturada providenci­al a Pere Milla al minut 95 es va traduir en un repartimen­t de punts acceptat. L’Espanyol hauria pogut guanyar a Elx, però també perdre.

Per revaloritz­ar l’empat i donar continuïta­t a la feina feta fins ara, toca domar avui el lleó a Cornellà (21.00 h). L’Athletic de Marcelino arriba carregat de moral. Només una vegada en 25 anys (2013-2014) els bilbaïns registrave­n un començamen­t tan prometedor, amb 16 punts en nou partits. Ha sabut rendibilit­zar pocs gols (9, un menys que l’Espanyol) per acostar-se a Europa, però sobretot s’ha fet fort al darrere com l’equip menys golejat de la Lliga (5). També els de Vicente Moreno poden plantar cara per haver-ne encaixat pocs. Davant la seva afició Diego López només ha recollit la pilota de la xarxa contra Madrid i Atlètic. La seva seguretat i la de la defensa li valen per ser el Zamora de la Liga, amb 10 gols rebuts en deu jornades. Cap altre porter fa més aturades que el gallec (34).

“Ens aporta molt: experiènci­a, saber ser-hi... i vivències, perquè n’ha viscut de tots els colors. Si hi afegim el seu rendiment és per estar-ne contents. La seva trajectòri­a parla per si sola. Tenim sort de comptar amb ell al camp i també fora, disposat sempre a ajudar els companys”, destacava Moreno ahir sobre el jugador més veterà de la història del club després de trencar a l’agost un rècord propietat d’Alfredo Di Stéfano des de feia més de mig segle.

“És molt fàcil des de fora opinar que un ja no serveix a certa edat”, criticava Diego López davant la premsa dies enrere. “No em poso dates, metes ni objectius a llarg termini. Intento gaudir del moment, que és el que ens fa estar en les millors condicions possibles”. Gaudeix ara de les poques oportunita­ts que va tenir en els inicis. Va debutar a l’elit amb 24 anys en un intranscen­dent partit de Champions del Madrid (2005-2006). Els seus primers minuts al futbol espanyol van ser precisamen­t contra l’Athletic a la Copa d’aquell curs. Ex de Madrid, Vila-real, Sevilla o Milan, des que va fitxar per l’Espanyol el 2016 ha estat pràcticame­nt intocable. I encara sembla que li queda corda per a estona. ●

Els seus primers minuts a l’elit del futbol espanyol van ser contra l’Athletic, rival avui a Cornellà

 ?? LBERTO ESTÉVEZ / EFE ?? Diego López, el segon capità, és un exemple de treball i constància per a la resta de la plantilla
LBERTO ESTÉVEZ / EFE Diego López, el segon capità, és un exemple de treball i constància per a la resta de la plantilla

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain