La Vanguardia (Català-1ª edició)

Volvo fixa el preu de les accions de la seva OPV en la part baixa del rang

-

El fabricant suec d’automòbils Volvo Cars va fixar ahir en 53 corones (5,3 euros) el preu dels títols que es distribuir­an en l’operació pública de venda (OPV), el pas previ necessari per començar a cotitzar a la borsa, segons va informar la companyia en un comunicat. El preu fixat per l’empresa en aquest procés està en la part baixa del rang que havia fixat la setmana passada, d’entre 53 i 68 corones per títol. Volvo s’ha vist perjudicad­a per la major volatilita­t dels mercats, afectats pel nerviosism­e derivat de l’alça de la inflació i les seves repercussi­ons en la política monetària i el creixement de l’economia.

L’oferta principal de l’operació es compon de 377,4 milions d’accions, de manera que Volvo espera recaptar fins a 20.000 milions de corones –uns 2.000 milions d’euros– entre els inversors. Així mateix, hi ha la possibilit­at que s’exerceixi una opció de sobreassig­nació d’uns altres 56,6 milions d’accions, la qual cosa elevaria la quantitat recaptada fins als 23.000 milions de corones.

Després de la sortida a borsa, Volvo tindrà un total de 2.979 milions d’accions en circulació, de manera que la seva capitalitz­ació als mercats serà de prop de 160.000 milions de corones (gairebé 16.000 milions d’euros).

Volvo també ha anunciat que, com a part de l’operació de sortida a borsa, el conseller delegat de la firma, Hakan Samuelsson, té previst comprar 471.698 accions de l’empresa, per un total de 25 milions de corones.

Després del debut als mercats de Volvo es veurà reduïda la participac­ió de l’empresa xinesa Zhejiang Geely.

Fins ara, la firma controlava Volvo amb un 97,8% de les accions i un 99,8% dels vots. Després de l’operació, i en cas que s’exerceixi l’opció de sobreassig­nació, Geely passarà a controlar un 82% tant dels títols com dels vots.

L’OPV té lloc menys d’un mes després que el fabricant de vehicles elèctrics Polestar, controlat per Volvo i Geely, anunciés la seva cotització en la borsa de valors Nasdaq de Nova York mitjançant una combinació de negocis amb Gores Guggenheim, una companyia amb propòsit especial d’adquisició –SPAC, per les seves sigles en anglès–, formada per filials de The Gores Group i Guggenheim Capital. Com a resultat, es for

La xinesa Zhejiang Geely reduirà la seva participac­ió a Volvo, comprada el 2010, fins al 78%

marà un grup per un valor empresaria­l d’aproximada­ment 20.000 milions de dòlars (17.234 milions d’euros) per a l’empresa combinada.

El fabricant d’automòbils va acabar el primer semestre de l’any, amb les últimes dades disponible­s, amb un benefici net de 9.627 milions de corones (963 milions d’euros), en comparació amb les pèrdues de 1.171 milions de corones (117 milions d’euros) comptabili­tzades un any abans. Per la seva banda, la facturació de la multinacio­nal sueca es va elevar a 141.131 milions de corones (14.117 milions d’euros) entre gener i juny, quan va registrar una pujada del 26,3% en comparació amb els ingressos comptabili­tzats en la primera meitat de l’any passat. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain