La Vanguardia (Català-1ª edició)

Vivendi demana arribar fins al 29,9% del capital de Prisa

L’empresa francesa ja té el 9,9% des de gener del 2021

-

Els grups estrangers han de sol∙licitar autoritzac­ió prèvia per superar el 10% del capital d’una empresa cotitzada

Vivendi ha demanat autoritzac­ió al Govern central per comprar accions de Prisa fins a arribar al 29,9% del seu capital social, el màxim legal per no tenir l’obligació de llançar una oferta pública d’adquisició (opa), segons va notificar ahir l’empresa francesa de mitjans a la Comissió Nacional del Mercat de Valors. Vivendi va aclarir en el seu comunicat que no està en negociacio­ns o converses amb cap accionista del grup de comunicaci­ó per a l’adquisició d’aquestes accions, cosa que deixa veure la seva intenció d’anar directamen­t al mercat per comprar les accions.

Tal com marca la normativa vigent, la companyia francesa ha presentat davant la Sotsdirecc­ió General d’Inversions Exteriors del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme una sol∙licitud per a l’obtenció d’autoritzac­ió del Consell de Ministres a l’adquisició d’accions de Prisa representa­tives de fins a un 29,9% de la seva capital social. És el que ha de fer qualsevol empresa estrangera que vulgui comprar més del 10% d’una companyia estratègic­a que cotitzi a la borsa, segons la llei aprovada pel Govern central el març del 2020 i prorrogada el mes de juny passat.

Vivendi va entrar a Prisa el gener passat, quan va comprar la seva participac­ió al banc HSBC. Actualment en té un 9,9%. Les accions de Prisa van tancar ahir a 0,56 euros, un 3,5% més que en l’obertura gràcies al repunt en el tram final del dia.

Vivendi és el segon accionista del grup editorial després d’Amber, fons que en té el 29,84% i amb què recentment va tancar a França la compra del seu 18% en l’editorial Lagardère per 610 milions. Per arribar al 29,9%, Vivendi hauria de comprar més de 142 milions d’accions de Prisa, que a preus de mercat suposaria uns 80 milions. Vivendi, propietàri­a de Canal+, va facturar 6.870 milions fins al setembre, un 8,5% més que en el mateix període del 2020.

A més d’Amber i Vivendi, són també accioniste­s de Prisa Telefónica, que en té un 9,4%, Rucandio –la societat de la família Polanco, que en té el 7,6%–, el qatarià Jalid Thani Abdul∙là AlThani, que en controla el 5,1%, i el mexicà Roberto Alcántara, amb un 5%. Amb participac­ions inferiors al 5% del capital hi ha Inverosas del Carso, el vehicle del multimilio­nari mexicà Carlos Slim (4,3%), Banco Santander (4,1%), l’empresari mexicà Carlos Fernández González (4%) i els fons d’inversió gestionats per Melqart Opportunit­ies (2,2%) i Polygon (1%). ●

 ?? Agènè igeesN / gP ?? Seu de Prisa a Madrid
Agènè igeesN / gP Seu de Prisa a Madrid

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain