La Vanguardia (Català-1ª edició)

Antai aconseguei­x 11,8 milions i obre oficina a Mèxic

La inversió finançarà la creació de dotze ‘start-ups’

-

Antai Venture Builder, una empresa que es dedica a fundar start-ups, ha aixecat 11,8 milions d’euros per tirar endavant la seva activitat al mercat. L’operació ha estat liderada per Banc Sabadell i Mutua Madrileña i ha tingut el suport de diversos vehicles familiars. Tots els inversors ja havien participat en la ronda anterior, que es va tancar fa 3 anys per valor de 20 milions.

Els fundadors Miguel Vicente i Gerard Olivé comenten que els diners s’invertiran en la creació de dotze start-ups al llarg dels propers quatre anys. El focus està posat en el mercat espanyol i també llatinoame­ricà, on Antai preveu obrir oficines a Mèxic per enfortir la seva presència a la regió. “Volem fundar noves start-ups al país i també ajudar empreses espanyoles a expandir-se en el mercat llatinoame­ricà”, detallen els socis, que van fundar l’empresa al costat de Jordi Sanllehí l’any 2012.

El focus de la seva activitat està posat en sis sectors: plataforme­s en línia, marques natives digitals, asseguranc­es en línia, software i, des d’aquest 2021, tecnologie­s de la salut i l’educació.

Antai constituei­x les start-ups en forma de spin-off, crea un equip de profession­als, l’assessora i inverteix entre 0,5 i 1 milió d’euros en la posada en marxa i el creixement. “Tenim un equip de vint persones a Barcelona especialit­zat a buscar idees en el mercat internacio­nal i portar-les a la ciutat. En la fase més inicial provem molts conceptes i aproximada­ment només la meitat acaba fructifica­nt”, comenten.

Des del seu naixement, Antai ha tirat endavant vint-i-cinc empreses, entre les que destaquen Wallapop, Glovo (Justbell), Deliberry, SingularCo­ver, GoTrendier, Carnovo, Elma o Nemuru. El model de negoci es basa en la venda de les start-ups a altres companyies –com ha passat amb el cas de Marmota, venuda aquest any a Grup Flex– i també en els diners obtinguts en vendre participac­ions de les seves startups a altres inversors. Vicente i Olivé no comparteix­en la xifra dels diners que han aconseguit al llarg d’aquest temps. Asseguren que és “significat­iva” perquè multipliqu­en per “17 el valor de la inversió inicial”. La major part, diuen, es reinvertei­x en la creació de start-ups i una petita part es queda en mans dels fundadors (que controlen més del 50% d’Antai) i els altres inversors.

A més, Antai ha llançat aquest any un fons de 50 milions d’euros especialit­zat a oferir actius publicitar­is en xarxes socials a canvi de participac­ions en start-ups. Vicente diu que ja estan ultimant quatre operacions per valor de 10 milions. ●

Antai Venture Builder vol crear empreses a Mèxic i ajudar firmes espanyoles a créixer a la regió

 ?? N/A ?? Gerard Olivé i Miguel Vicente, socis fundadors d’Antai Venture Builder
N/A Gerard Olivé i Miguel Vicente, socis fundadors d’Antai Venture Builder

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain