La Vanguardia (Català-1ª edició)

Descobrir la fama als 77 anys

La sèrie ‘El juego del calamar’ revolucion­a la vida d’O Yeong-su

- BEGOÑA CORZO SUÁREZ

No era una de les grans apostes de Netflix per a la temporada, però El juego del calamar s’ha convertit en la seva millor estrena, amb 111 milions d’espectador­s que han vist almenys dos minuts d’un capítol, segons les dades de la plataforma. El boom ha estat mundial i ha llançat a la fama els protagonis­tes, incloent-hi O Yeong-su, el jugador número 001, que acaba de fer 77 anys. Es tracta d’una fama totalment inesperada amb què ara el veterà actor coreà ha de lluitar.

O Yeong-su ha explicat a la televisió sud-coreana com està vivint ser una celebritat. Afirma que està sent molt cautelós i que sent com si “flotés en l’aire”. “Necessito calmar-me, organitzar els pensaments i contenirme en aquest moment”, explica sobre l’exposició pública a què s’ha vist sotmès en un temps rècord.

O Yeong-su ha participat en mitja dotzena de sèries i tres pel∙lícules, principalm­ent papers de religiós, com a Un petit monjo ( 2003) i Primavera, estiu, tardor, hivern... i primavera (2003). No té representa­nt, i per “gestionar el volum de trucades i missatges” que rep l’ajuda la seva filla.

“Ser famós també és difícil”, diu O Yeong-su, que veu com la seva vida tranquil∙la ha canviat “bastant”, i explica que fins i tot quan surt a fer un cafè ha de ser conscient de com el veuen els altres. Fins i tot li han plogut propostes publicitàr­ies que, de moment, ha rebutjat. “Diguem que vas a una muntanya i veus una flor. Quan som joves, collim la flor i ens la quedem. Però, quan arribes a la meva edat, la deixes allà, exactament com està”, afirma.

Ni tan sols ha pensat a rendibilit­zar la fama a les xarxes socials. No és el cas dels seus companys de repartimen­t, com Lee Jung-jae o Lee Yoo-mi, que han passat de tenir unes quantes desenes de seguidors a superar els sis milions i mig a Instagram. O el de Jung Ho-yeon, la desertora nord-coreana, que tenia 400.000 seguidors abans i ara en té 22 milions, cosa que la converteix en una de les principals estrelles sud-coreanes a la plataforma. Han estat els admiradors de l’actor septuagena­ri els que han obert un compte a la xarxa social. Ara per ara té 123.000 fans.

O Yeong-su també va compartir la seva visió de la vida: “La nostra societat sovint només reconeix el primer lloc, com si tots els altres no comptessin. Però, malgrat que el segon lloc va perdre davant el primer, el segon també va superar el tercer. De fet, tots són un guanyador. Un veritable vencedor és algú que treballa fort en les coses, que intenta assolir un cert estat al seu interior”.

En una entrevista recent, Lee Jung-jae, el jugador 456, es referia a O Yeong-su com “un actor sènior amb mentalitat jove”, i el va respondre que es va esforçar a “fingir ser jove per igualar la seva energia”. ●

L’actor coreà no té representa­nt, i és la seva filla qui l’ajuda a gestionar trucades i missatges

 ?? NETFLIX ?? Monjo
Ebans d’interpreta­r el jugador 001 a la producció de Netflix, el veterà intèrpret va participar en mitja dot!ena de sèries i en tres pel"l#cules en $uè representa­va un monjo
NETFLIX Monjo Ebans d’interpreta­r el jugador 001 a la producció de Netflix, el veterà intèrpret va participar en mitja dot!ena de sèries i en tres pel"l#cules en $uè representa­va un monjo

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain