La Vanguardia (Català-1ª edició)

Repunt a tot Espanya, que voreja el risc mitjà

- /

n Després de lluitar de manera contundent per aconseguir situar Espanya en la situació de risc baix per la covid (una incidència acumulada de menys de 50 casos per 100.000 habitants), el país torna a vorejar la categoria de risc mitjà, després de pujar ahir tres punts la incidència a 14 dies i situar-se en els 49,37 casos per 100.000 habitants. És una xifra més simbòlica que real, ja que en general Espanya té la pandèmia sota control. Però és veritat, assenyalen experts en salut pública, que hi ha focus determinat­s que distorsion­en la realitat, com és el cas de Benidorm. De moment la situació no és preocupant, però Sanitat està alerta monitorant les dades que li arriben. “Sabíem que a mesura que les d’identifica­ció.

Aquesta innovació, al pol oposat del laboratori trumpista de Texas, suposa una fita per als que es consideren no binaris i intersexua­ls als EUA. Es calcula que aquests col∙lectius agrupen 1,2 milions i quatre milions de nord-americans, respectiva­ment, a partir de les dades del William Institute a la Universita­t de Los Angeles (UCLA), a més de l’interACT, grup en defensa dels drets dels intersexua­ls.

El nombre de tots dos col∙lectius, juntament amb els que no s’ajusten al seu gènere de naixement, han sortit a la llum els últims anys. Tot i això, a causa de les lleis que hi ha al país la majoria no podien obtenir una identifica­ció que s’adaptés de restriccio­ns s’anaven eliminant i els contactes s’incremente­n, els contagis pujarien. Perquè, tot i que la gran majoria de la població està vacunada, un de cada 10 ciutadans s’escapen d’aquesta protecció vacunal”, indiquen les mateixes fonts. Sanitat va informar ahir de 2.532 casos nous, dels quals 1.287 van ser diagnostic­ats en les últimes 24 hores. Celeste López manera adequada al que ells consideren que són.

“El Departamen­t d’Estat continua el procés d’actualitza­r les polítiques en gènere pel que fa a les marques als passaports per

Aquesta innovació no requerirà en cap cas un certificat mèdic, segons la nova legislació

oferir un millor servei a tots els ciutadans dels Estats Units, independen­tment de la seva identitat de gènere”, es va explicar en un comunicat. El secretari Antony Blinken ja va anunciar al juny que es preparaven per fer aquest pas, una opció que serà rutinària una vegada s’actualitzi­n els sistemes informàtic­s al principi del 2022.

“Vull reiterar el compromís per promoure la llibertat, dignitat i igualtat de totes les persones”, va assenyalar Blinken.

Jessica Stern, diplomàtic­a especial pels drets LGBTQ, va qualificar aquesta novetat d’“històrica” perquè alinea els documents governamen­tals amb “la realitat viscuda” d’un espectre més ampli de caracterís­tiques sexuals humanes que les dues designacio­ns prèvies.

“Quan els documents expressin la veritable identitat –va sostenir– les persones viuran amb més dignitat i respecte”. c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain