La Vanguardia (Català-1ª edició)

Una Faraona per a les noves generacion­s

Una sèrie documental de Movistar+ rememora la vida de Lola Flores

-

Julia Otero es reincorpor­arà ben aviat al seu programa Julia en la Onda, a Onda Cero, després d’haver superat el càncer, tot i que haurà de passar controls. La periodista acompanya l’anunci amb una foto en què se la veu amb els cabells curts i més prima. més, va ser una de les primeres dones a l’Espanya de la postguerra que va parlar lliurement de temes com la prostituci­ó, el sexe extramatri­monial o la violència contra les dones. “La meva mare no tenia pèls a la llengua”, i “ho va explicar tot”, assenyalav­a Rosario en una de les presentaci­ons de la producció.

“La meva mare és una font d’inspiració no només per a l’art, sinó també per als éssers humans. Va donar una lliçó de vida de divertir-se, de ser generosa... Era una persona il∙luminada des del cel que va rebre tots els dons”, argumentav­a Rosario, també cantant. “Deia que era una extraterre­stre, i començo a pensar que tenia raó”, confessava.

Un altre dels valors que destacava Rosario eren les ganes que la seva mare tenia “de viure cada dia com si fos l’últim; tots n’hauríem d’aprendre”. “Em meravello de com vivia per l’art. Ella seguia i seguia... I, de fet, va continuar d’artista fins

SANT(RAL

Simó (el zelador), Judes Tadeu, Silví, Ciril·la, Alberic, Anastàsia, Far, Ferruci, Fidel, Cebrià, Hermelinda, Honorat que va marxar, trasbalsad­a perquè sentia que encara podia donar molt més, però desgraciad­ament aquella malaltia horrorosa se la va emportar”, es lamentava.

La sèrie documental, que consta de quatre episodis, serà,

Joaquin Phoenix actor a més a més, una oportunita­t perquè les noves generacion­s descobreix­in qui era la Faraona, destacava la seva altra filla, Lolita: “És un bon moment per a la gent jove que no la va conèixer i té aquesta imatge de la folklòrica pastosa, rònega. Que vegin que Lola Flores era moltíssim més que tot això, una dona avançada al seu temps, i això la joventut ho ha de veure, perquè s’aprèn molt de veure Lola Flores”.

Lolita també recordava amb emoció els anys que va treballar amb la seva mare sobre l’escenari: “Ella era especial, i feia ombra a qui tingués al costat, sense voler-ho”.

També explicava amb una mica de pena que el dia que va morir va haver de compartir-la amb tot Espanya: “Estava asseguda, i veia passar la gent que li feia petons i petons a la cara”, rememora Lolita. Són records i emocions que ara la sèrie Lola recuperarà per a la pantalla petita. c

 ?? SOVAènce+ ?? Imatge de Lola Flores a la sèrie
SOVAènce+ Imatge de Lola Flores a la sèrie
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain