La Vanguardia (Català-1ª edició)

Lolita i Rosario, amfitrione­s de l’estrena

-

Madrid va recuperar ahir per unes hores una de les icones més destacades de la cultura espanyola: Lola Flores. A la Fundació Pons es va presentar en societat la sèrie documental Lola, i l’estudi de ball flamenc La Bulería va retre un homenatge a l’artista que va reunir des de les seves filles, Rosario i Lolita, i els seus nets Elena i Guillermo fins a un ampli ventall de rostres famosos, com Antonio Carmona, María Peláez, Eugenia Martínez de Irujo, Palomo Spain, Goya Toledo, Valeria Vegas, Nieves Herrero, Tomasito o Hiba Abouk.

Més d’un quart de segle després de la seva mort, Lola Flores continua tenint una gran capacitat de convocatòr­ia, encara que per a algunes generacion­s sigui una desconegud­a. La sèrie Lola –creada per Movistar+ en col∙laboració amb 100 Balas (The Mediapro Studio) i que avui s’estrena a #0 a les 22 h– intentarà acontentar uns i altres a través de la narració de l’apassionan­t vida de l’artista i dels testimonis de 44 persones, que van des de cantants com Rosalía, C. Tangana, La Mala Rodríguez, Miguel Poveda i Sílvia Pérez Cruz fins a persones que la van conèixer de prop com les seves filles, Rosario i Lolita, la seva germana, Carmen Flores, o Encarnita Polo.

Lliure, autèntica, irrepetibl­e i inspirador­a. Són alguns dels adjectius amb què es recorda i es defineix Lola Flores i que són presents en aquesta sèrie documental, que ha rebut el beneplàcit dels familiars de l’artista.

Nascuda a Jerez de la Frontera el 1923 i morta per un càncer el 1995, Lola Flores va ser una artista polifacèti­ca, cantant i bailaora de flamenc que va actuar en desenes de països i una actriu que va rodar més de 40 pel∙lícules en les seves sis dècades de trajectòri­a. A més a n Lolita i Rosario no van faltar ahir a l’estrena del documental Lola a la Fundació Pons, a Madrid. Tampoc no hi van faltar Elena i Guillermo Furiase, Mariola Orellana i la seva filla Lucía Carmona, Palomo Spain, María Peláe, Lucía Rivera Rosanna Zanetti o Jaime Astrain, entre d’altres.

“Deia que era una extraterre­stre, i començo a pensar que tenia raó”, confessa Rosario

 ?? KAKO HUEèCc / EFE ?? Rosario i Lolita, les dues filles de Lola Flores, no van faltar a la presentaci­ó
KAKO HUEèCc / EFE Rosario i Lolita, les dues filles de Lola Flores, no van faltar a la presentaci­ó
 ?? KAKO HUEèCc / EFE ?? L’actriu Elena Furiase
KAKO HUEèCc / EFE L’actriu Elena Furiase

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain