La Vanguardia (Català-1ª edició)

El festival de documental­s musicals In-Edit torna al cinema

El cicle, altre cop presencial, ofereix a partir d’avui 50 pel·lícules

-

L’In-Edit, Festival Internacio­nal de Cinema Documental Musical de Barcelona, aixeca avui el teló d’una altra edició, la caracterís­tica principal de la qual és que torna a les condicions prepandèmi­ques. Això vol dir, sobretot, que torna a la presencial­itat, amb la qual cosa l’aficionat podrà tornar a visionar les pel∙lícules als Multicinem­es Aribau fins al 7 de novembre.

El festival arrenca avui amb el visionamen­t de la pel∙lícula American rapstar, de Justin Staple, que analitza el moviment raper nord-americà dels últims temps, i finalitzar­à el 7 de novembre, després d’haver exhibit entorn de cinquanta documental­s, amb una temàtica estilístic­a àmplia, variada i, sobretot, contemporà­nia, amb un èmfasi remarcable en les cintes protagonit­zades per dones.

La tornada a la normalitat d’aquesta edició 19a també es materialit­zarà en la presència física d’alguns convidats com el dj Laurent Garnier, Jaume Sisa, Gonzalo García Pelayo, Alzira E i Paco Loco. En aquest retorn, el festival proposa unes pel∙lícules que, com va explicar Toni Querol, en nom del nou equip artístic del festival, “ens ajuden en clau musical a entendre’ns millor com a individus i com a societat, a formular noves mirades crítiques al passat i, potser més difícil, a observar i escoltar atentament el present”.

A més de l’obertura, hi haurà pel∙lícules a figures conegudes com A-ha, Caetano Veloso, Idles,

En la temàtica de les pel·lícules hi ha un clar protagonis­me de les dones en les estilístiq­ues més diverses

Moby, Jane Birkin (vista per la seva filla, la també cantant Charlotte Gainsbourg), Dinosaur Jr., Lydia Lunch o Saint Vincent, entre molts d’altres. A l’apartat nacional apareixen mirades sobre el rumber Bambino, el recentment desaparegu­t pianista Francesc Burrull, Jaume Sisa, Hombres G o Jorge Pardo, a més d’un documental sobre el Cant de la Sibil·la i un altre sobre el nou flamenc en tots els seus aspectes titulat Nueve Sevillas, dirigit per Gonzalo García Pelayo i Pedro G. Romero i amb la participac­ió de Rosalía, Niño de Elche o Sílvia Pérez Cruz.

Hi haurà també una secció sobre electrònic­a en col∙laboració amb el Sónar. Així es podrà veure una selecció amb algunes de les millors actuacions del Sónar en aquests 25 anys i tres documental­s, entre els quals, Laurent Garnier. Off the record. El dj francès tindrà aquest dissabte un cara a cara amb JA Bayona i després oferirà una sessió al Poble Espanyol. c

 ?? IN-EDIT FESTIVAL ?? Un fotograma de la pel·lícula Jane by Charlotte
IN-EDIT FESTIVAL Un fotograma de la pel·lícula Jane by Charlotte

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain