La Vanguardia (Català-1ª edició)

Com ser més feliç

Josh Cavallo, futbolista profession­al australià, anuncia públicamen­t que és gai

-

mai”, va afegir.

Cavallo, un rara avis exposant-se públicamen­t, afirmava ahir que volia canviar el silenci amb què altres jugadors viuen la sexualitat. Al cap i a la fi, s’ha convertit en el primer futbolista en actiu d’alt nivell que s’atreveix a declarar públicamen­t que és gai.

Craig Foster, exfutbolis­ta australià i un activista destacat a favor dels drets humans, va aplaudir a les xarxes socials el missatge de Cavallo. “Ningú no hauria d’haver d’amagar qui és, a la pilota no li importa el color, la raça, la religió, el gènere o la sexualitat”, va dir Foster, que al seu dia havia defensat els colors de la selecció australian­a 29 vegades.

Els companys de l’Adelaide United també van expressar públicamen­t el seu suport al jugador australià. Entre ells hi havia l’espanyol Javi López, que juga de defensa i que en el seu moment va disputar més de 250 partits amb l’uniforme del RCD Espanyol. “Felicitats per la teva valentia i orgullós de tu”, va dir López.

El cas de Josh Cavallo és excepciona­l, però no pas únic. El 2019 el també australià Andy Brennan s’havia declarat homosexual quan jugava a la segona divisió australian­a, per bé que abans havia jugat a la màxima categoria del país per al Newcastle Jets.

D’entre tots els futboliste­s que han sortit de l’armari, és possible que l’alemany Thomas Hitzlsperg­er fos el més popular. Abans d’abandonar el futbol, Hitzlsperg­er, migcampist­a, havia jugat a l’Aston Villa, a l’Stuttgart, al Lazio, al West Ham, al Wolfsburg i a l’Everton. El que passa és que en el moment que va revelar la seva homosexual­itat ja havia passat un any des que s’havia

“Jugar a futbol i ser tractat igual que els altres no ha semblat mai una realitat”, diu Cavallo

retirat (havia penjat les botes el 2013). L’octubre del 2020 el president alemany Frank-Walter Steinmeier li lliurava la Creu Federal al Mèrit, un reconeixem­ent a les seves aportacion­s a la tolerància.

El nord-americà Robbie Rogers, que havia arribat a jugar al Leeds United, de la Premier League anglesa, també va revelar que era gai després de penjar les botes aquell mateix 2013. c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain