La Vanguardia (Català-1ª edició)

Gerard Piqué: “T’agraeixo el pas que has fet”

-

Ha estat un viatge arribar a aquest punt en la meva vida, però no podria ser més feliç amb la decisió d’haver sortit de l’armari. He lluitat amb la meva sexualitat durant més de sis anys i estic content d’aparcar finalment tot aquest dilema interior”.

Josh Cavallo (21), futbolista australià de l’Adelaide United, va fer ahir un pas de gegant en la batalla per posar fi a la discrimina­ció en l’esport: va revelar que era homosexual. Ho va anunciar mitjançant un emotiu vídeo que va ser publicat a les xarxes socials, i d’aquesta manera es va guanyar l’aplaudimen­t unànime de companys i exesportis­tes d’elit.

Tot i així, malgrat tots aquests aplaudimen­ts, el que ahir va fer no va ser un pas senzill. Josh Cavallo, que es definia com una persona “molt reservada”, va dir que sempre s’ha sentit en la necessitat d’amagar-se perquè estava avergonyit de la seva homosexual­itat. “Estava avergonyit de la meva situació perquè pensava que no seria mai capaç de fer el que volia mentre fos gai. He passat anys amagant qui era realment, i tot això ho he fet per perseguir un somni que sempre havia desitjat des que era petit. Fins ara, jugar a futbol i ser tractat igual que els altres no ha semblat mai una realitat”, va afirmar Josh Cavallo.

Cavallo va explicar que el fet de ser un futbolista gai a l’armari el va fer aprendre a amagar els seus sentiments “per encaixar en el motllo del futbolista profession­al”, i va revelar que “créixer sent gai i jugar a futbol eren dos mons els camins dels quals no s’havien creuat mai”. “He viscut assumint que aquest era un tema del qual no podria parlar n Més enllà del suport dels futboliste­s australian­s, el missatge de Josh Cavallo va rebre suport unànime a tot el món. Esportiste­s com Pau Gasol o Gerard Piqué van ser entre els primers a posicionar-se. “No tinc el plaer de coneixe’t personalme­nt, però vull agrair-te el pas que has fet. El món del futbol és molt enrere i tu ens estàs ajudant a anar cap endavant”, va escriure el central blaugrana al seu compte de Twitter. “Orgullós de tu”, va dir Antoine Griezmann, davanter de l’Atlètic. Pau Gasol, que s’acaba de retirar del bàsquet, va escriure: “El 2021 això no hauria de ser notícia. Gràcies per aquest pas endavant per a l’esport. Ben dit, @JoshuaCava­llo!”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain