La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’administra­dor concursal porta a subhasta les seus de CDC

-

El partit que durant gairebé dos decennis va portar les regnes de Catalunya, Convergènc­ia Democràtic­a, fa temps que està en liquidació.

Ara part dels locals dels quals continua sent propietàri­a l’organitzac­ió, 57 en total, passaran a ser subhastats per poder cobrir fins on sigui possible el deute acumulat amb els seus creditors, xifrat inicialmen­t en 4,3 milions d’euros i al qual cal afegir la xifra de 6,4 milions d’euros, que es deriven de la sentència del cas Palau.

El patrimoni immobiliar­i de Convergènc­ia Democràtic­a de Catalunya, ara sota tutela de l’administra­dor concursal, suma en total 57 locals repartits per tot Catalunya el valor dels quals, en la taxació feta per l’administra­dor, arriba a uns vuit milions d’euros.

D’aquests 57 locals, 33 encara estan subjectes a hipoteca. 22 més van quedar embargats com a garantia en el cas del Palau de la Música, en què el partit va ser condemnat com partícip lucratiu de l’espoli que va patir la institució barcelonin­a.

Inicialmen­t, CDC va posar en garantia per fer front a aquest judici la seva seu central del carrer Provença, però el 2015, quan va aconseguir tancar una suculenta operació de venda amb la requalific­ació de l’ edifici per a ús residencia­l de luxe, va retirar aquesta garantia immobiliàr­ia i al seu lloc la va substituir per 23 immobles repartits per tot Catalunya. De fet, a la llista de propietats que ha elaborat l’administra­dor concursal només hi ha un edifici a Barcelona, al carrer Consell de Cent, on avui dia hi ha part de l’arxiu del partit.

La sentència de l’Audiència de Barcelona va acordar que aquestes propietats serien decomissad­es i el Tribunal Suprem així ho va acordar quan va confirmar la sentència. Les propietats quedarien en mans de l’oficina de recuperaci­ó i gestió d’actius. Tot i això, la decisió ferma d’abril del 2020

Dels 57 locals propietat del partit, 33 estan hipotecats i 22 estan embargats pels tribunals

encara no s’ha fet efectiva i les propietats encara continuen avui registrade­s a nom de Convergènc­ia.

Així doncs, i com que, segons es pot llegir en el procedimen­t concursal, “no existeix cap privilegi reconegut (...), el deute en qüestió serà considerat ordinari”, és a dir, el compliment de la sentència del cas Palau quedarà a compte de la liquidació en condicions d’igualtat amb la resta de creditors.

D’aquests 57 locals, 31 estan ocupats actualment pel PDECat, que els ha posat a disposició del liquidador. El partit que lidera avui dia Àngels Chacón ha presentat recentment un expedient de regulació d’ocupació. c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain