La Vanguardia (Català-1ª edició)

No ens petonejare­m

- Margarita Puig

Es va obrir la veda i en un tres i no res sobirà els profession­als del petó tornen a campar al seu aire. Millorades les estadístiq­ues, han retallat precipitat­s les sanes distàncies per recuperar el terreny que semblava perdut per sempre. “Als altres” ens ha enxampat amb la guàrdia baixa, desentrena­ts per a l’amenaça.

Hola, com va?, es retroben amb tu, perfectes desconegut­s, o es presenten. En el millor dels casos disparen un doble petó sense contacte però ja intrusiu, massa proper. També hi ha els que opten pel cop sec de galtes (pot ser dolorós) i aquells que avancen fins a la fórmula abusiva de plantar-te a la cara els seus llavis estranys sense cap rubor. En el límit de l’admissible hi ha els petons de caça i captura. D’aquests no te’n podràs escapolir. És quan (ells o elles, el robapetons arremet sense distinció de sexes) t’agafen del clatell, de les espatlles, de la mà o, ja posats, de la cintura i t’estiren per enfonsar-te en la seva colònia i el seu alè. Un horror entre l’abraçada i el pe

Excessiva o fluixa, humida, peluda, l’encaixada pot resultar més insana

tó. I et perds en l’apnea, la confusió, el mareig.

Menys en llocs d’Alemanya i la Xina on són històricam­ent mal vistos, fora la cosa es complica. Hi ha regions de França i Holanda en què et deixen anar tres petons. A Normandia són quatre i a Rússia, a més d’aquell petó als llavis que ens va tenir tant de temps fascinats, te’n poden arribar a encolomar fins a sis. Sis petons!

Desconèixe­r si començaran a petonejar-te per l’esquerra o la dreta o com actuar amb brusques diferèncie­s d’altura pot a més fer que l’intercanvi reglat derivi en una dansa impura.

Com ho fem, doncs? Ens donem la mà? No, no! Fluixes, humides, brutes, peludes, excessives, forçudes, les encaixades poden resultar fins i tot més insanes. Tu segueix petonejant i abraonant-te. Masega. Però fes-ho amb els teus. Els altres en tenim prou amb un somriure. Un namasté. Una inclinació de cap. I amb distància, recorda. Estalvia’t el meu petó, a mi dona’m un metre. D’aire. c

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain