La Vanguardia (Català-1ª edició)

Condemnat un mosso per agredir-ne un altre al congrés d’un sindicat policial

-

Les discrepànc­ies entre sindicats policials sobre les reclamacio­ns més o menys ambicioses que fan a la cúpula dels Mossos són habituals. El que és menys freqüent és que les discussion­s d’un mateix sindicat acabin derivant en una agressió. Això va passar el 10 de juny durant la celebració del vuitè congrés del sindicat Fepol a l’hotel Fira Congrés del Hospitalet. Un agent, que es troba en segona activitat després d’haver patit una lesió que li va comportar una discapacit­at, va denunciar haver rebut un cop de colze d’un caporal dels antiavalot­s –ara alliberat sindical – durant la primera aturada del matí. El 20 de setembre es va celebrar un judici per un delicte lleu de lesions on van declarar els dos implicats i que ha acabat amb la condemna del caporal al pagament d’una multa de 300 euros, segons ha pogut saber La Vanguardia.

Segons el denunciant, la seva presència en aquell congrés era incòmoda i va crear malestar entre alguns afiliats, ja que volia presentar una candidatur­a alternativ­a a la cúpula que actualment dirigeix el sindicat. Quan es va fer un descans, un caporal dels antiavalot­s, amb qui manté “punts de vista diferents sobre el funcioname­nt del sindicat”, el va increpar dient-li: “És que estic per fotre’t una hòstia”.

El denunciant li va respondre dient-li que “seria molt valent pegar a algú que no té les condicions físiques en plenitud”. Tot seguit, segons la mateixa versió, el caporal li va clavar una bufetada a la cara amb la mà oberta. Després l’afectat va elevar el to. “Deixa de menjar arròs amb pollastre que amb una mica de sort se t’expandeix el cervell”, li va dir per fer-li la guitza en referència al menjar proteic al qual solen recórrer els antiavalot­s. Després d’això, el caporal se li va acostar i

Un caporal dels antiavalot­s va clavar un cop de colze a un agent amb qui va discutir, segons la sentència

li va clavar un cop de colze al pòmul esquerre que li va fer caure les ulleres a terra.

Les càmeres de seguretat de l’hotel van captar el moment en què es veu com li cauen les ulleres a terra però sense que s’arribi a aclarir amb nitidesa si hi va haver un cop de colze voluntari o un cop fortuït en girar-se, com va esgrimir l’acusat. Malgrat la topada, l’afectat va continuar assistint al congrés del sindicat i fins i tot es va quedar a dinar. Després va anar a l’hospital, on van emetre un informe mèdic en què constava un petit enrogiment –un eritema– al pòmul esquerre.

Al congrés del sindicat, que va durar dos dies, hi van anar les màximes autoritats de la policia però no van viure aquest episodi que havia passat el dia abans. Al tancament del certamen hi van assistir el conseller d’Interior, el director general de la policia, el comissari en cap dels Mossos i el regidor de seguretat. c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain