La Vanguardia (Català-1ª edició)

Sostenibil­itat i atemporali­tat

La 080 Barcelona Fashion ha ensenyat les tendències de les firmes de moda

- USABEL CLARÓS

La 28è edició de la 080 Barcelona Fashion es va tancar ahir oficialmen­t. “Estem molt satisfets del lloc triat, l’Espai XC de Xavier Corberó, a Esplugues de Llobregat. Un lloc poc conegut i amb una arquitectu­ra que ha contribuït a destacar les col∙leccions presentade­s”, va explicar ahir a aquest diari Marta Coca, directora de la plataforma de moda catalana.

Sobre si podia fer alguna mena de balanç de la repercussi­ó d’aquesta edició, va assegurar: “Encara no podem fer balanç de l’edició, perquè l’experiènci­a ens diu que durant un mes més el consum de continguts és molt important”. De fet, la 080 que ahir es va acabar és la tercera que se celebra en format digital i no presencial, motiu pel qual les propostes dels dissenyado­rs han pogut arribar a més països. “Però de moment puc avançar –afegeix Coca– que després del mercat espanyol ens han seguit des de països molt madurs en cultura de la moda, com ara el Regne Unit, Itàlia o Alemanya. I que les marques estan explorant al màxim les possibilit­ats que ofereixen els Fashion films show. Per exemple, el de Paloma Wool, que va ser la primera dissenyado­ra d’aquesta edició, ja té unes 60.000 visualitza­cions”.

L’última jornada va tenir les desfilades d’All that she loves, Y-Como, The Label edition i Pao la Molet, i va tancar Avellaneda.

Origin és el nom de la col∙lecció de la firma de bany All that she loves. Clara Esteve investiga des de fa quatre anys nous teixits i totes les possibilit­ats del tie dye. Origin es basa en els quatre elements bàsics: aigua, foc, terra i aire. La col∙lecció ha mostrat impermeabl­es, peces tècniques, pareo amb tops, capes superposad­es i quimonos, en una paleta de colors que van des del daurat, la menta i el blanc fins al lila. I tot al ritme de la dj Cristina Tosio.

Tendèncie Avellaneda va tancar la 080 amb una col·lecció d’estètica dels setanta (a dalt). D’esquerra a dreta: Dissenys genderless, d’LR3-Louis Rubi, peces de roba còmodes i de teixits sostenible­s de The (Real) García) i volums en les propostes d’Y-Como

Seguidamen­t, Y_Como ha presentat la seva nova col∙lecció Paradise = Mental space, que s’inspira en el moviment Arts & Crafts de mitjans del segle XIX. Les siluetes persegueix­en els volums, que es manifesten en peces clau, com ara els pantalons de campana. El denim i el plàstic reciclat en diferents estampats són els protagonis­tes de la col∙lecció.

The Label Edition, una firma que busca l’atemporali­tat, sostenibil­itat i exclusivit­at, ha presen

Àlex Soler-Roig expilot de fórmula 1

Kate Jackson actriu

Nerea Garmendia actriu

Primoz Roglic ciclista

 ?? GirERT BONSFILLS ??
GirERT BONSFILLS
 ?? 080 ??
080
 ?? GAS AR    R I  LIN BERG ??
GAS AR R I LIN BERG
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain