La Vanguardia (Català-1ª edició)

Molta nuvolosita­t

- ESTAT DE LA MAR CONTAMINAC­IÓ ATMOSFÈRIC­A A BARCELONA Alfred Rodríguez Picó @AlfredRPic­o

Avui concretar el que passarà els propers tres dies és tot un repte. Anem per feina. Es presenten tres jornades amb molts núvols i poc sol. Les masses nuvoloses atlàntique­s escombrara­n tota la Península sense excepció. Les primeres pluges tardorals afectaran diverses comarques, encara que sense quantitats importants. Atenció a la temperatur­a, fresca avui i demà i amb nits més temperades, però anormalmen­t alta diumenge, sense faltar els núvols, de nou en descens dilluns. Si s’ha de desplaçar o ser a l’aire lliure tingui present aquestes variacions. Temps una mica boig i els avancem que a partir de dimecres vinent tocarà abrigar-se.

CATALUNYA

Molts núvols, algunes clarianes tan sols cap a la Costa Brava, xàfecs molt locals en punts de la Costa Central, Costa Daurada i Delta de l’Ebre. Temperatur­a màxima en lleuger descens, però

La situació marítima no acabarà de millorar al Mediterran­i occidental, on s’espera maror a la majoria de les seves costes. A Andalusia oriental més tranquil·litat, amb marejol generalit

Meteoròleg mínima en augment. Demà més núvols i lleugeres pluges per ponent i el Pirineu, intermiten­ts i lleugeres a la resta, res de pluges generals. Temperatur­a màxima fresca, mínima més alta. Diumenge més núvols, algunes clarianes al nord-est i temperatur­a en brusc ascens, ambient molt suau, gairebé càlid, alguna lleugera pluja a primera hora. Dilluns anirà refrescant, algun xàfec a última hora.

ESPANYA I EUROPA

Pluges afectant la façana occidental europea. Demà i diumenge tempestes al voltant del Golf de Gènova. Ambient càlid a Polònia i països limítrofs. A Espanya les pluges una mica desgastade­s afectaran la meitat oest i zona central, però a últimes hores noves pluges, més intenses, descarrega­ran a Galícia, demà afectant el centre fins al nord d’Extremadur­a, ambient poc fred. Molta nuvolosita­t en conjunt. Diumenge amb més pluges al centre i nord, temperatur­a molt suau.

Registres del 31 d’octubre del 2012 al 2020. Ni sempre en màniga curta i amb algun temporal... el cotó fluix no enganya, les dades tampoc. Màximes a Barcelona: 2012 temporal de pluja i 15 °C. 2013, sense pluja i 20 °C. 2014, sense pluja i 20 °C. 2015, sense pluja i 20 °C. 2016, sense pluja i 18 °C. 2017, sense pluja i 19 °C. 2018, fortes tempestes i 16 °C. 2019 sense pluja i 24 °C. 2020, sense pluja i 22 °C.

Refrescant la memòria

zada. A l’Atlàntic hi haurà força més alteració i les onades podran superar els 2,5 a 3 metres, sobretot entre Galícia i el Cantàbric. Menys onatge a les Canàries.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain