La Vanguardia (Català-1ª edició)

Espanya, en un grup duríssim

Alemanya, Dinamarca i Finlàndia, companyes de viatge

- EL SORTEIG

Espanya apareixerà al Grup B de la pròxima Eurocopa femenina, torneig que se celebrarà del 6 al 31 de juliol de l’any que ve en nou estadis repartits per tot Anglaterra.

L’equip de Jorge Vilda jugarà en un grup extraordin­àriament compromès, al costat de la totpoderos­a Alemanya (vuit vegades campiona), amb Dinamarca i amb Finlàndia.

Juan Mata va mostrar ahir a la nit la bola que col·locava Espanya al Grup B.

Les jugadores de Jorge Vilda, que s’han classifica­t per a la fase final d’aquesta Eurocopa sense haver perdut cap partit en tota la prequalifi­cació i amb un aclaparado­r balanç de 47 gols marcats i tan sols un encaixat, incloent-hi golejades notòries com el 0-13 a l’Azerbaidja­n o el 10-0 davant Moldàvia, debutaran davant Finlàndia, el més assequible dels seus rivals del grup, el 8 de juliol a Londres.

El 12 de juliol Espanya s’enfrontarà a Alemanya, tan sols finalista de quarts fa quatre anys, a qui no ha derrotat mai.

Quatre dies després, les espanyoles jugaran contra Dinamarca, subcampion­a el 2017, un altre compromís tan transcende­nt com complex.

Un total de 16 seleccions s’han classifica­t per a l’Eurocopa. Després d’haver-se vist ajornada un any per culpa de la pandèmia, el torneig es disputarà del 6 al 31 de juliol en nou estadis repartits per tot Anglaterra.

Està previst que la fase de grups es disputi entre el 6 i el 18 de juliol, amb partits cada tres dies. Els dos primers classifica­ts de cada grup accediran a quarts de final, mentre que els dos últims acabaran llavors l’aventura a l’Eurocopa. Les semifinals seran el 26 i 27 de juliol i la final el diumenge 31 de juliol a Wembley.

Si passen ronda, les espanyoles s’enfrontari­en a un rival procedent del Grup A, on es troben l’amfitriona Angla

Alemanya només va arribar a quarts el 2017, però suma vuit títols; Dinamarca és l’actual subcampion­a

terra, Noruega, Àustria i la debutant Irlanda del Nord. Els Països Baixos intentaran revalidar el títol que ja van aconseguir en l’última Eurocopa del 2017.

Serà des del Grup C, on també apareixen Suècia, Suïssa i Rússia. França, Itàlia, Bèlgica i Islàndia tanquen el Grup D. c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain