La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ryan aferma el líder

La Reial Societat suma una altra victòria a Balaídos (0-2) i l’Atlètic es deixa dos punts al 90 contra el Llevant (2-2)

- PRIMERA DIVISIÓ

Va començar la temporada oferint una mala imatge, derrotada amb claredat pel Barça (4-2) a la primera jornada, però des d’aleshores la Reial Societat s’ha convertit en un equip inaccessib­le que ahir va consolidar el lideratge a la Lliga amb un triomf contra el Celta (0-2). Els deixebles d’Imanol Alguacil van encadenar el tretzè partit sense perdre a Balaídos, on el porter Mathew Ryan, titular per segona vegada aquesta temporada, es va erigir en l’heroi.

Després d’una primera part amb alternativ­es per als dos equips, el quadre txuri urdin es va apropiar del partit a la segona part gràcies al bon encert, primer en una transició trenada entre Isak, Portu i Januzaj que va rematar a porteria buida el suec després d’aprofitat el rebuig de Dituro, i posteriorm­ent, al minut 79, Aritz Elustondo va sentenciar els tres punts desviant a la xarxa un cop de cap de Mikel Merino en un córner. La Reial va acabar el partit sense patiment a diferència dels primers compassos, quan els locals van aclaparar els bascos amb una bona pressió i van dispo

El Llevant va rescatar un empat contra els matalasser­s gràcies a un polèmic penal per mà de Lodi

sar de les ocasions més clares. “Hem patit, ens ha costat. A la primera part hem estat incòmodes”, va reconèixer Elustondo.

Ryan va començar el recital amb una aturada a Denis Suárez en un xut a boca de canó a l’àrea i després, a punt del descans, es va superar amb una doble intervenci­ó providenci­al. Va tornar a frustrar Suárez en un llançament des de fora de l’àrea i després del re

?? MIGU G RIOAA P AFA ?? Els jugadors de la Reial Societat feliciten Isak pel seu gol