La Vanguardia (Català-1ª edició)

Banc Sabadell guanya un 82% més amb la millora del TSB

González-Bueno rebutja negociar la venda de la filial britànica

-

La millora dels resultats de la filial britànica TSB va impulsar els beneficis del Banc Sabadell en els nou primers mesos de l’any, fins als 370 milions d’euros, un 82,4% més. Sense incloure el TSB, els beneficis nets van ascendir a 288 milions enfront dels 358 del 2020, ja que l’any passat es va incloure la plusvàlua (benefici extraordin­ari) de 293 milions per la venda de la seva gestora Sabadell Asset Management a Amundi.

El TSB també ha estat protagonis­ta els últims dies en transcendi­r una oferta de compra per part de Co-operative Bank que no va ser estudiada pel consell d’administra­ció. El conseller delegat del Sabadell, César González-Bueno, va assegurar ahir en una roda de premsa des de la seu operativa del banc a Sant Cugat del Vallès que “no estudiarem a curt termini cap operació”. Segons el primer executiu del banc, l’existència d’una oferta en ferm no farà canviar l’estratègia del Sabadell sobre la seva filial. L’oferta va ser d’uns 1.200 milions d’euros mentre que el preu pagat el 2015 va ser de 2.300 milions.

En relació amb possibles fusions a Espanya, GonzálezBu­eno va explicar que el mandat rebut és el d’operar en solitari. “La mida del banc és molt bona a Espanya”, va assegurar el conseller delegat.

El banc va millorar el marge d’interessos en els nou primers mesos de l’any en un 0,7%, mentre que al mercat espanyol es va produir un descens del 3,6%. El director financer, Leopoldo Alvear, va explicar que aquesta caiguda es deu a diverses raons, com la baixada de l’Euribor o la venda de la cartera de bons. Alvear va afegir que “la bona notícia” és que el marge creix trimestre a trimestre. Sobre l’Euribor, l’escenari que va defensar el director financer és que es mantindrà estable l’any vinent.

El banc preveu aconseguir uns estalvis de costos de 130 milions d’euros anuals gràcies a l’execució de la segona fase del pla d’eficiència en el qual s’inclou l’acord laboral firmat per a la sortida de 1.380 empleats. Segons va detallar el conseller delegat del Sabadell en la presentaci­ó, el pla de reestructu­ració tindrà un cost de 331 milions d’euros: 269 milions per l’esmentat ERO (expedient de regulació d’ocupació), 30 milions pel tancament d’oficines i 32 milions més per altres mesures addicional­s d’eficiència.

En l’àrea comercial, González-Bueno va avançar que la setmana entrant hi haurà una ofensiva en hipoteques. c

El marge d’interessos creix un 0,7% en els nou primers mesos de l’any

 ?? VILÓ/C CV V ÓC   VC ?? El conseller delegat del banc, César González-Bueno
VILÓ/C CV V ÓC VC El conseller delegat del banc, César González-Bueno

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain