La Vanguardia (Català-1ª edició)

Cellnex tanca la compra d’Hivory per 5.200 milions

- / Efe

El grup d’infraestru­ctures Cellnex va tancar ahir l’operació de compra d’Hivory per 5.200 milions d’euros després de rebre les pertinents autoritzac­ions. L’operació es va conèixer el mateix dia que es van presentar els resultats dels nou primers mesos de l’any, en els quals l’entitat va perdre 145 milions d’euros, un 72% més que en el mateix període de l’any passat.

Les pèrdues –igual que en trimestres anteriors– es deuen a les amortitzac­ions i els costos financers “associats a l’intens procés d’adquisicio­ns que manté el grup i la consegüent ampliació del perímetre”. Una d’aquestes últimes ampliacion­s és l’esmentada compra d’Hivory, que és la més gran des de la de Hutchinson, que es va tancar per un preu de 10.000 milions.

El tancament de l’operació d’Hivory, que gestiona 10.500 emplaçamen­ts a França i que va ser anunciada al febrer, va ser possible després de rebre’s l’autoritzac­ió del supervisor francès. L’operació inclou 900 milions d’inversió en els propers vuit anys per desplegar, entre d’altres coses, fins a 2.500 nous emplaçamen­ts. Com a contrapart­ida, l’autoritat francesa de la competènci­a va determinar que Cellnex ha de desinverti­r en uns 3.200 emplaçamen­ts urbans.

“Amb la integració d’Hivory estarem treballant amb tres dels grans operadors mòbils a França”, va dir a través d’un comunicat el conseller delegat de l’empresa, Tobías Martínez, al febrer.

Sense comptar Hivory, el grup d’infraestru­ctures disposa actualment de 89.327 emplaçamen­ts operatius en una dotzena de països. Cellnex va invertir entre gener i setembre 8.300 milions d’euros.

El deute net del grup arri

La companyia perd 145 milions per les amortitzac­ions i els costos financers del procés d’adquisicio­ns

ba a 30 de setembre a 8.613 milions, enfront dels 6.500 de tancament del 2020.

Tobías Martínez va assegurar que els resultats confirmen “les perspectiv­es per al conjunt de l’exercici” de tancar “amb uns ingressos que superaran els 2.500 milions”. c

n La vaga convocada ahir en el col∙lectiu d’empleats públics catalans per protestar contra l’abús de temporalit­at va tenir una escassa repercussi­ó, amb un 7% de seguiment segons la Generalita­t i d’entre un 15% i un 20% segons els sindicats convocants, que xifren en un 50% el seguiment dels interins. Entre els departamen­ts en els quals la vaga va tenir més in cidència figuren el d’Educació, amb un seguiment del 12,5%; el d’Acció Exterior, amb un 17,4%, el de Cultura, amb un 3,6%, i el de Justícia, amb un 2,7, mentre que la Generalita­t va xifrar el seguiment a Salut en tan sols un 0,58%.

n Més de 600 empresaris i profession­als, agents socials i càrrecs polítics participen avui a la Seu d’Urgell en la 32a edició de la Trobada Empresaria­l al Pirineu, que inaugura el president de la Generalita­t, Pere Aragonès, i que clausurarà la ministra de Ciència i Tecnologia, Diana

Aragonès inaugura les jornades de la Seu, centrades en la resiliènci­a davant la covid

Morant. La Trobada recupera el paper de cita anual de l’empresaria­t de Lleida, Andorra i la Franja de Ponent, després d’una edició virtual obligada per la pandèmia, amb l’ànim d’analitzar i debatre sobre la resiliènci­a de les empreses davant la crisi de la covid.

 ?? ENLN ?? Tobías Martínez
ENLN Tobías Martínez

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain