La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les vendes en l’hostaleria impulsen Codorníu

La companyia assegura que no apujarà preus abans de Nadal

-

“Estem venent cava com mai, la gent no vol sortir i això es nota: hem tingut els millors mesos de setembre i octubre de la història i estem al màxim en producció i trameses”. Així explica Sergio Fuster, conseller delegat de Raventós Codorníu, el moment que viu el celler. Els bars, restaurant­s i hotels (canal horeca) són els principals protagonis­tes del fortíssim impuls experiment­at per la demanda després de l’estiu, que té aires de mantenir-se i d’apuntar a una excel∙lent campanya de Nadal.

D’ençà del començamen­t de l’any natural –l’empresa tanca el seu exercici fiscal al juny i encara no ha publicat els resultats–, Codorníu està augmentant les vendes prop d’un 40% respecte al 2020 i al voltant d’un 20% sobre els anys previs a la pandèmia, amb el canal horeca disparat i més estabilita­t en el d’alimentaci­ó. “Comencem a anar molt bé, però no ens serveix qualsevol tipus de creixement, sinó tenir un negoci que perduri al llarg del temps”, explica Sergio Fuster.

La visió a llarg termini és obligatòri­a en un negoci com el del vi. Amb aquesta filosofia, Codorníu ha decidit mantenir els preus dels seus caves de cara a Nadal, el moment de més consum de l’any. “No tocarem els preus. La part orgànica del negoci està aïllat i la resta [energia, transports, matèries primeres d’embalatge, etcètera] està en estudi, però si hi ha pujades seran a futur, no ara”, afegeix el directiu de Codorníu.

Les declaracio­ns de Fuster van tenir lloc ahir en el context de la presentaci­ó pública de la seva estratègia per aconseguir que el celler Codorníu –un dels quinze del grup– sigui totalment ecològic el 2024, com ja ho són Raimat i els caves Parxet i Titiana. En el cas de Codorníu, ja produeix uns 5 milions d’ampolles ecològique­s.

L’empresa no xifra la inversió en la transició ecològica, que es pretén que abasti tots els cellers en aquesta dècada, sense plans concrets per a cada un d’ells al marge de Codorníu. Com va explicar ahir Diego Pinilla, director de cellers i operacions del grup, “fa més de 20 anys que cuidem la terra, sense utilitzar insecticid­es i comprant raïm ecològic; paguem 44 cèntims per quilo enfront dels 32 cèntims del preu estàndard: aquesta és la diferència de donar valor a la terra”.

Els productes ecològics són especialme­nt sol∙licitats a Europa i també als Estats Units. Codorníu presumeix de 3.570 hectàrees de gestió de vi ecològic, la meitat, ja ecològique­s i l’altra meitat, en procés de transforma­ció per ser-ho. c

L’empresa traça un pla perquè tots els seus caves Codorníu siguin 100% ecològics abans de tres anys

 ?? XAVI JURIO / ARXIU ?? Sergio Fuster, conseller delegat de Raventós Codorníu, a la seu central del grup
XAVI JURIO / ARXIU Sergio Fuster, conseller delegat de Raventós Codorníu, a la seu central del grup

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain