La Vanguardia (Català-1ª edició)

La jove violada per una ‘manada’: “Tinc fòbia als homes”

-

Dijous 28 d’octubre al migdia. La Guàrdia Civil de Torrevella rep un macabre avís: un home que remenava en un contenidor d’escombrari­es ha trobat restes humanes. És una zona transitada, a prop d’un supermerca­t i d’una escola on a aquella hora entren i surten escolars.

De seguida es dona avís a la policia local perquè acordoni el carrer, i un equip d’agents de la policia judicial de la Guàrdia Civil arriba cap a les 13.30 h al lloc. Confirmen la troballa de tres extremitat­s, dues cames i un braç, que podrien correspond­re a un cos femení. Tenia les ungles pintades. Els agents de la investigac­ió comproven que a la zona, freqüentad­a per indigents que busquen deixalles procedents del supermerca­t, hi ha càmeres de videovigil­ància. S’afanyen a tramitar l’ordre per obtenir-les i procedeixe­n al visionamen­t.

D’aquesta manera identifiqu­en un possible autor, en distribuei­xen la descripció entre els agents, però no han de buscar gaire. Cap a les 20.40 h del mateix dijous, un subjecte que encaixa amb la descripció circula pels voltants en bicicleta i amb barret. Quan rep l’alto i l’interrogue­n, respon primer amb incoherènc­ies, però al cap de pocs minuts acaba reconeixen­t el crim. Ell mateix indica als agents el camí al seu habitatge.

Durant la nit, fins ben entrada la matinada d’ahir divendres, els agents escorcolle­n el domicili, on l’arrestat, ciutadà finlandès de 70 anys, residia amb la seva parella, de la mateixa nacionalit­at i dos anys més jove. A l’habitatge troben el tronc del cadàver. Però res més.

Els agents saben que abans l’autor s’havia deslliurat d’una part del cos esquartera­t, de manera que al llarg del matí duen a terme un exhaustiu rastreig en els diferents punts v La noia de Manresa (Bages) violada per quatre joves en un pis el juliol del 2019, quan tenia 17 anys, va assegurar ahir durant el primer dia de judici a l’Audiència de Barcelona que “va tenir molta por” de morir i que, des d’aleshores, pateix atacs de pànic, a més de no haver pogut reprendre els estudis: “La meva vida ha estat una puta porqueria”, va resumir, i va admetre que té “fòbia als homes”. La Fiscalia demana 55 anys de presó per als quatre acusats, coneguts com la segona manada de Manresa i en presó provisiona­l, per quatre delictes d’agressió sexual –un com a autors i tres com a cooperador­s necessaris de les violacions dels altres–, un dels quals en grau de temptativa.

FONT: de transport i tractament de residus de la província d’Alacant amb l’objectiu de trobar totes les proves, aquelles restes que encara no havien aparegut.

Fonts de la Guàrdia Civil assenyalen que, a falta de la confirmaci­ó de l’informe pericial, elaborat bé pel metge forense encarregat de fer l’autòpsia, bé pel laboratori de criminalís­tica de la unitat orgànica de policia judicial de la Comandànci­a d’Alacant, el cos sense vida correspond­ria al de l’actual parella sentimenta­l del detingut, una dona de nacionalit­at finlandesa de 68 anys amb qui convivia des del febrer d’aquest any.

Les mateixes fonts assenyalen que, poc abans de començar la relació amb el detingut, la dona havia denunciat la seva

L’agressor convivia amb la dona, de 68 anys, des del febrer en un habitatge a Torrevella

parella anterior per violència masclista, denúncia en què va actuar com a testimoni l’actual arrestat, de qui també consta una detenció per maltractam­ents a una altra dona el 2018.

Una veïna de la parella va manifestar als investigad­ors que uns quants dies abans del crim la víctima i l’arrestat es van barallar. Al detingut se li imputa un delicte d’homicidi, acusació que podria ser modificada judicialme­nt per l’agreujant de gènere una vegada es confirmi la identitat de la víctima. c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain