La Vanguardia (Català-1ª edició)

La papereta de Barjuan

Amb baixes i urgències, el tècnic interí del Barça intentarà ajudar l’equip a reaccionar contra l’Alabès abans d’anar a Kíev

-

Després de dues derrotes consecutiv­es. Amb un partit fonamental a la Champions dimarts a Kíev. Amb una àmplia relació de lesionats. Sense temps per a gairebé res. Amb tot just dos entrenamen­ts i avui un altre d’activació. I amb un paper de bomber provisiona­l en espera de l’arribada del desitjat Xavi. Sergi Barjuan s’ha vist de sobte sota els focus. El de les Franqueses, que va arribar a l’estiu al Barcelona B després d’un període allunyat de les banquetes, és l’encarregat de dirigir aquesta nit el Barcelona contra l’Alabès al Camp Nou. Una cita en què el conjunt barcelonis­ta no es pot permetre el luxe de cometre més ensopegade­s i menys davant la seva moixa afició. És al millor lloc al pitjor moment, però vol tirar endavant en la seva estrena. En funció del desembarca­ment del nou entrenador la seva breu etapa acabarà abans o després, però ara només té temps per pensar com derrotar el conjunt vitorià.

Malgrat que la seva trajectòri­a d’entrenador s’ha desenvolup­at fonamental­ment a Segona, en equips com el Recreativo o l’Almeria, l’antic lateral vol exercir com a electroxoc i es posa en mans dels futboliste­s per intentar que l’equip comenci a corregir un camí deficient i irregular. Assegut al costat d’un president que també va estudiar amb força el nom d’Albert Capellas com a tècnic pont, Sergi Barjuan va remarcar que vol introduir alguns retocs tant en els entrenamen­ts com en els partits per millorar les prestacion­s dels futboliste­s, especialme­nt a la parcel∙la ofensiva.

“Hem de tenir paciència, verticalit­at i mentalitat guanyadora, i després que entri la piloteta, perquè si no entra és igual la feina que facis”, va exposar l’exdefensa.

En la part de l’entrenamen­t oberta als mitjans es van poder apreciar algunes variants. Així, es van substituir els rondos per exercicis específics en l’escalfamen­t. Centrals i pivots van treballar la sortida de pilota, els interiors, laterals i extrems van arribar a la línia de fons per centrar i els davanters van rematar a porteria.

G

P

“He vist l’equip molt bé, has de compaginar entrenamen­ts més seriosos amb partidets més lliures i divertits. Volem introduir quatre retocs. Hem de picar molta pedra i que creguin en el que volem”, va afirmar l’entrenador interí.

Barjuan no oferirà fins avui la llista de convocats, però va donar pràcticame­nt per descartat Ansu Fati, que continua sense entrenar-se amb el grup després del cop al genoll que va patir en el clàssic.

Tampoc no podrà disposar d’Araújo, Frenkie de Jong, Sergi Roberto i Pedri. En canvi, el tècnic va admetre que Dembélé té possibilit­ats d’estrenar-se en una llista aquesta temporada.

La del francès, que es va lesionar a l’Eurocopa, podria ser la principal novetat en la convocatòr­ia de Sergi, que ahir va fer pujar al primer equip per entrenar-se els jugadors del filial Abde Ezzalzouli (davanter) i Álvaro Sanz (mig defensiu).

Disposi de qui disposi, l’entrenador vol que l’equip faci un pas endavant també en l’aspecte anímic. “Intentaré tornar l’alegria a la plantilla. Hem d’intentar guanyar el partit perquè la Lliga està oberta. No podem perdre més punts i menys a casa. Si anem recuperant tots els efectius i recuperem la idea de futbol vertical ens ajudarà a anar cap amunt”, va dir Sergi, que creu que pot implantar alguns conceptes per trobar solucions al joc barcelonis­ta. “Si em coneixen d’alguna cosa és del meu esperit guanyador. Soc guanyador, els jugadors ho són i hem de tenir l’exigència màxima. Jo hi intervindr­é més o menys depenent dels mateixos jugadors”, va sentenciar el català.

La seva feina en l’elit serà breu però espera portar a bon port la missió d’emergència que se li ha encomanat. “És una situació d’estrès però espero dominar-la com més aviat millor”. No té cap més remei. c

Intentaré tornar l’alegria a la plantilla; no podem perdre més punts, i menys a casa”

Hem de tenir paciència, verticalit­at i mentalitat guanyadora, i després que entri la piloteta” Sergi Barjuan

nar-se millor, posar més jugadors a l’àrea quan centres, moure’s millor sense pilota i quan la tens”.

Per al partit contra l’Elx, a més, no comptarà amb el seu màxim golejador i pichichi de la Lliga, Karim Benzema (9), a qui dona descans després de 13 partits.

L’italià va passar de puntetes sobre la polèmica arbitral pel comentari de Soto Grande als seus jugadors (“Heu tingut 90 minuts, de manera que no em vingueu protestant per un...”) perquè li demanaven més temps d’afegit contra l’Osasuna. “No vull entrar-hi. En general, els finals de partit són molt trencats, no hi ha un futbol lineal, hi ha moltes interrupci­ons... Caldria arreglar-ho. No és bo per a l’espectacle”, va lamentar. c

 ?? S BAS IA  FR J / MB M  IA / ?? Carlo Ancelotti
S BAS IA FR J / MB M IA / Carlo Ancelotti

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain