La Vanguardia (Català-1ª edició)

Alec Baldwin parla per primera vegada després del tret mortal al rodatge

-

Alec Baldwin ha parlat per primera vegada, una setmana després de disparar mortalment –per accident– Halyna Hutchins, directora de fotografia al rodatge de la pel∙lícula Rust, a més a més de ferir el director Joel Souza.

Ha estat a la petita localitat nord-americana de Manchester, a Vermont, on l’actor era amb la seva dona Hilaria. Quan va veure els reporters, es va dirigir a ells. Segons un vídeo de gairebé quatre minuts difós per TMZ, l’actor, amb aspecte abatut, els va preguntar: “Què voleu saber?”. La seva dona també va posar a gravar el telèfon mòbil.

Un dels reporters va voler saber en quin estat es troben les investigac­ions: “No se’m permet fer cap comentari, perquè es tracta d’una investigac­ió en marxa”.

Baldwin va assegurar que està col∙laborant amb la policia en tot per aclarir el que va passar el 22 d’octubre al ranxo de Santa Fe, a Nou Mèxic, on es rodava el film. “Parlo amb la policia cada dia”, assegura. Les indagacion­s se centren en la raó per la qual l’arma que va fer servir l’actor per rodar l’escena estava carregada amb un projectil d’aquelles caracterís­tiques i no pas amb uns cartutxos de fogueig, i qui va ser la persona que va preparar l’arma i la va lliurar a l’actor. De moment, la policia no ha presentat càrrecs contra Alec Baldwin, ni contra ningú de l’equip.

“M’ho ha ordenat el Departamen­t del Xèrif de Santa Fe. No

L’actor va dir que estava en contacte diari amb la policia però no podia dir res sobre la investigac­ió

puc respondre cap pregunta sobre la investigac­ió. No puc”, continuava argumentan­t amb èmfasi perquè els periodiste­s no li preguntess­in més sobre aquesta qüestió.

“Als rodatges hi ha accidents de tant en tant, però res com això. Aquest és un episodi d’un entre un bilió”, va concloure Alec Baldwin.

Sobre Halyna Hutchins, l’actor va dir: “Ella era la meva amiga. El dia que vaig arribar a Santa Fe per començar a rodar la vaig portar a sopar amb el Joel, el director. Érem un equip molt, molt ben avingut, rodant junts una pel∙lícula fins que va passar aquest fet horrible”, ha declarat. Hores després de l’accident, va ser vist amb el vidu de la directora de fotografia i del seu fill. “Em vaig reunir amb el marit, Matthew, i el fill. L’home està desconcert­at pel dolor”.

Finalment, va demanar que deixessin de seguir-lo. “Ara, sisplau, podeu deixar de seguir-nos i deixar-nos en pau? Us hem donat tot el que podíem”, va dir Baldwin de tornada al cotxe on l’esperaven els seus sis fills. c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain