La Vanguardia (Català-1ª edició)

Prudència amb el Kun

Agüero és a l’hospital de Barcelona per sotmetre’s a diversos estudis cardiològi­cs després d’abandonar el Camp Nou amb una arrítmia

-

“En el moment ens vam espantar molt. S’ofegava i es trobava molt malament”, expliquen des de la ciutat esportiva del FC Barcelona parlant del Kun Agüero, que està ingressat a l’hospital de Barcelona per acabar d’identifica­r les causes que van derivar en un episodi d’arrítmia cardíaca. Els fets es van desencaden­ar a partir del minut 40 del Barcelona-Alabès. El Camp Nou va emmudir quan l’argentí es va quedar estès sobre la gespa, visiblemen­t marejat i requerint la presència dels serveis mèdics. Fins i tot va arribar a ingressar al terreny de joc una llitera. Finalment va abandonar el camp pel seu propi peu amb la mà a sobre del pit, cara de preocupaci­ó i dificultat­s per respirar. Mitja hora més tard va abandonar el Camp Nou en ambulància per ingressar a l’hospital de Barcelona, on va passar la nit de dissabte en observació per després sotmetre’s a un examen cardiològi­c complet. No va estar sol. El van anar a veure després del partit el seu germà, la seva mare i la seva parella, que van abandonar l’hospital i van aixecar el polze dret. Estarà ingressat almenys dos dies més per acabar de determinar les causes de la malaltia.

El Barça demana prudència. Assenyalen que el jugador es troba bé, malgrat l’ensurt. En un comunicat que va emetre el club després del partit, va parlar d’un “episodi de malestar toràcic”, compatible amb una taquicàrdi­a . Ara esperen els informes complets que farà el doctor Josep Brugada, que visita al Barnaclíni­c i també en altres centres privats de Barcelona. No és la primera vegada que el Kun pateix un episodi d’aquesta mena. Hi ha un antecedent esdevingut quan tenia 12 anys, tot i que les fonts mèdiques consultade­s i també el propi Barça indiquen que no s’ha de tenir en compte perquè Agüero ha continuat jugant al futbol profession­al.

L’inici de l’etapa del Kun Agüero, primer fitxatge de l’era Laporta, no ha estat el somiat. “Espero jugar al costat de Messi, crec que continuarà”, va dir somrient el 31 de maig quan va ser presentat al costat del president Joan Laporta després de firmar el contracte que el vincula a l’entitat blaugrana fins al 2023. Arribava lliure procedent del Manchester City després de recuperar-se d’una lesió al genoll esquerre que el va obligar a passar pel quiròfan i el va mantenir allunyat del terreny de joc durant quatre mesos.

Leo Messi va deixar de ser jugador del Barcelona el 5 d’agost i tres dies després Agüero va ser la gran absència al Trofeu Joan Gamper.

Enmig de rumors que apuntaven al disgust de l’argentí que s’havia quedat sense jugar amb el seu compatriot­a, Agüero va topar amb una nova lesió durant una de les sessions d’entrenamen­t. Aquest cop la malaltia va ser muscular, concretame­nt al bessó dret. Va estar més de dos mesos de baixa.

Després de rebutjar lluir el dorsal 10 i quedar-se amb el 19, va poder debutar a la fi amb la samarreta blaugrana el 17 d’octubre contra el València. Contra el Reial Madrid, en el seu segon partit, va fer el seu primer gol. Després va ser titular contra el Rayo Vallecano i l’Alabès i també va gaudir de minuts a la Champions contra el Dinamo de Kíev al Camp Nou. Va tenir l’oportunita­t de fer balanç i explicar les seves sensacions a la prèvia d’aquest partit, quan va comparèixe­r per primer cop davant els mitjans. Aquí va reconèixer que la fugida de Messi “el va agafar per sorpresa”, va explicar que va triar lluir el 19 “perquè l’havia portat en les categories inferiors de la selecció argentina” i va apuntar que al Barcelona se li podia exigir “competir per la Champions, tot i que no guanyar-la”. També va agregar que “recuperar els lesionats ajudarà”. Aquesta vegada, a Kíev, també contra el Dinamo, el Kun tornarà a ser una de les grans absències. c

El Barça assenyala que el jugador es troba bé i demana cautela abans de veure tots els informes mèdics

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain