La Vanguardia (Català-1ª edició)

La reina dels anells

La barcelonin­a Adriana Manso ha situat la seva firma de complement­s a la cúspide de la moda i factura 3 milions en el seu primer exercici

-

AAdriana Manso no li cauen els anells. En cap sentit. Fa només dos anys, amb molta humilitat però també amb l’enorme energia que desprèn, va començar a dissenyar i vendre a les xarxes aquests objectes de metacrilat. Amb una mínima inversió de 300 euros (que li va deixar un company), va llançar la seva pròpia empresa, La Manso, i va començar a anar a esdevenime­nts amb una bosseta plena d’anells per regalar a personatge­s coneguts que creen tendència, per donar a conèixer la seva marca incipient. “Cal tenir morro, creure en les teves idees i no tenir por”, afirma, segura.

Després d’un creixement vertiginós, avui La Manso ha arribat a la cim del món de la moda. Els seus anells són als dits de Bella Hadid, Miley Cyrus o Dua Lipa i ha captat l’atenció de les principals capçaleres del sector, com ara l’edició americana de Vogue. Amb només 26 anys, lidera un equip de dotze persones al seu taller de Barcelona i al seu primer exercici ha facturat tres milions d’euros. Els dissenys de La Manso han assolit tanta popularita­t que fins i tot són objecte de plagi a botigues en línia. “Tinc una advocada que els va al darrere”, comenta. El peatge de l’èxit.

Aquesta jove empresària es defineix com una artesana del plàstic. Sempre interessad­a i vinculada al món de la moda, va cursar estudis d’interpreta­ció a l’Institut del Teatre i de tècnic d’il∙luminació a la UPC. La barreja de creativita­t i tècnica que va haver de desplegar a les seves feines a l’Òpera de Brussel∙les o al Liceu de Barcelona per recrear atmosferes, fos una nit d’estiu al mediterran­i o una alba al nord del Japó, la va aplicar després per elaborar anells i altres accessoris. S’ha envoltat, a més a més, d’un equip que l’ajuda en l’estratègia de negoci i en la gestió dels comptes. Tot el creixement l’ha sufragat per compte propi, sense inversors.

A part de vendre a través de les xarxes, impulsada per l’interès que ha aixecat en artistes internacio­nals, els seus dissenys també poden comprar-se en botigues físiques, però no a qualsevol. “Cuido molt el tipus d’establimen­t, ha de tenir un valor afegit, alguna cosa especial perquè aporti a la marca”.

De moment, el seu mercat principal és als Estats Units, des d’on obté el 38% de facturació. És per això que ha triat aquest país per obrir la seva primera pop-up o botiga efímera, que veurà la llum a la ciutat de Nova York al desembre. El segueixen el Regne Unit, França, Espanya, Itàlia i Austràlia. En total, els seus anells i altres objectes –cinturons, taules o pinces per als cabells– es poden trobar a més de vint països. Tots els proveïdors són a Espanya i Itàlia i per a l’any que ve prepara nous projectes de gran envergadur­a. Una col∙laboració sorprenent i una presentaci­ó a la Fashion Week de París. És la reina dels anells. c

Amb només 26 anys, lidera un equip de dotze persones i obre una botiga La Manso a Nova York

 ?? SARH  EYOA N RIAA/UTO ?? Adriana Manso al taller de Barcelona
SARH EYOA N RIAA/UTO Adriana Manso al taller de Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain