La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un atemptat contra l’hospital militar més gran de l’Afganistan causa 25 morts

-

Un atemptat suïcida amb explosius a l’hospital militar més gran de l’Afganistan, seguit d’un tiroteig, va trasbalsar ahir Kabul i va causar almenys 25 morts i 50 ferits, segons les autoritats, que van atribuir-ne l’autoria a l’Estat Islàmic (EI).

Dues fortes explosions a l’entrada del centre van precedir l’assalt per part d’un grup d’homes armats. Segons diversos testimonis, quatre dels atacants van ser abatuts per les forces de seguretat talibà, mentre que un cinquè terrorista hauria estat capturat.

L’atemptat a l’hospital –amb capacitat per a 400 llits– s’afegeix a una creixent llista d’atacs i assassinat­s des que els talibans van completar l’agost passat la seva victòria sobre el Govern avalat per les potències occidental­s, cosa que soscava la seva pretensió d’haver restaurat la seguretat a l’Afganistan després de dècades de guerra.

No hi va haver una reivindica­ció immediata de l’autoria, però l’operació és similar als atemptats organitzat­s per l’EI i té lloc després d’una sèrie d’atacs del grup, convertit en l’amenaça més important per al control talibà de l’Afganistan.

L’agència oficial de notícies Bakhtar va citar diversos testimonis que assegurave­n que combatents de l’EI van irrompre a l’hospital i es van enfrontar amb les forces de seguretat. El grup terrorista, la filial afganesa del qual és l’Estat Islàmic de Khorassan (EI-K) ha dut a terme un seguit d’atemptats contra mesquites i altres objectius des de la presa de Kabul pels talibans. El grup ja va atacar el 2017 un altre gran hospital, on van morir més de 30 persones.

Un treballado­r que va aconseguir fugir del centre va relatar que havia sentit una gran explosió seguida de trets. Uns deu minuts després, hi va haver una segona explosió més gran. Altres testimonis van explicar que van veure un home immolar-se amb una bomba a l’entrada de l’hospital, que ràpidament va ser sobrevolat per helicòpter­s mentre es produïa l’atac. c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain