La Vanguardia (Català-1ª edició)

Antifrau demana que Llavaneres reclami 57.000 euros a l’alcalde

-

L’Oficina Antifrau ha instat l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres (Maresme) a reclamar a l’alcalde, Nani Mora (ERC), 57.650 euros cobrats irregularm­ent en concepte de dietes per assistènci­a als òrgans col∙legiats del Consistori, com ara el ple municipal, la junta de govern i les comissions informativ­es, durant el mandat 20152019. Antifrau considera que s’han de retribuir per igual tots els regidors i adverteix que hi ha discrimina­ció atès el tractament clarament diferencia­dor.

La petició d’Antifrau arriba després d’haver requerit, el mes passat, informació sobre diverses empreses proveïdore­s de la corporació municipal relacionad­es amb alguns regidors de govern. Expedients que encara estan en tràmit per intentar dirimir si alguns industrial­s es van veure beneficiat­s per contractes municipals.

El govern municipal entén que no ha comès cap irregulari­tat quan l’alcalde va ser retribuït amb un sistema de pagament per assistènci­a efectiva als òrgans col∙legiats fins al 2019, quan van canviar a les retribucio­ns fixes que cotitzen a la Seguretat Social. Així, l’alcalde, segons fonts municipals, a l’actualitat passa a cobrar uns 4.000 euros mensuals.

Des de l’Ajuntament de Llavaneres asseguren que no van tenir coneixemen­t que aquesta opció de retribució “es pogués considerar inadequada” i objecte de penalitzac­ió per part d’Antifrau. Arran de la comunicaci­ó oficial, el maig del 2021, l’Ajuntament ha introduït uns canvis en les quantitats que perceben els portaveus de l’oposició, ja que estaven cobrant més que els seus companys de grup municipal per assistènci­a a plens. c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain