La Vanguardia (Català-1ª edició)

Barcelona guanya les eleccions de la xarxa de ciutats europees Eurocities

-

Barcelona va ser ahir la candidatur­a més votada en les eleccions per escollir els membres del comitè executiu d’Eurocities, la xarxa de les cent grans ciutats europees, segons van anunciar fonts municipals.

En els comicis hi participav­en un total de set ciutats. A més de Barcelona, que amb la victòria renova el lloc a la direcció, els municipis de Gant, Leipzig i Tallinn també passaran a formar part del comitè executiu del grup, compost en total per dotze poblacions i presidit actualment per Florència. Les quatre ciutats triades es van imposar a Madrid,

Eindhoven i Ljubljana, que també aspiraven a entrar a la direcció de l’organisme.

“La ciutat es consolida com a referent europeu entre les ciutats espanyoles”, va assenyalar la tercera tinenta d’alcalde, Laia Bonet, que també va remarcar el “lideratge europeu” de la capital catalana, després d’haver estat la candidatur­a més votada.

L’Ajuntament ha fet bandera de quatre temes que considera clau per als pròxims tres anys: la recuperaci­ó social, la transició verda, la transforma­ció digital justa i el reconeixem­ent del paper de les ciutats, amb el seguiment dels fons europeus i la lluita per la institucio­nalització del paper de les metròpolis en les decisions de la Unió Europea.

Les eleccions al comitè executiu d’Eurocities, amb una participac­ió inicial d’un centenar de grans ciutats d’Europa, són l’únic procés electoral que hi ha a Europa per escollir representa­nts de ciutats.

Segons van explicar ahir fonts municipals, la voluntat de Barcelona serà col∙laborar amb la resta de les deu ciutats catalanes i espanyoles que formen part de l’organisme per fer “de corretja de transmissi­ó” entre elles i el conjunt de la direcció d’Eurocities.

“Continuare­m treballant intensamen­t per una recuperaci­ó verda i digital que posi la justícia social al centre”, va sentenciar Laia Bonet. c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain