La Vanguardia (Català-1ª edició)

Una qüestió de família

Flor de Sal, tot un paradigma del treball en equip

-

Durant els 20 anys de comentaris en aquestes pàgines, Cinc a Taula ha destacat nombrosos restaurant­s que han estat el fruit d’una llavor que es va plantar al seu dia en forma de bar popular i que han evoluciona­t partint de simples dinars de cullera. Així mateix, és clara la preferènci­a de Cinc a Taula pels establimen­ts que són el resultat de la dedicació i l’esforç d’una família. Doncs bé, el restaurant que avui ens ocupa és l’exemple de la combinació dels dos models assenyalat­s.

José Miguel, Javier i David García Ibarra són tres germans que, sota la mirada de la seva mare Angelita, gestionen l’actual projecte gastronòmi­c que neix de l’ímproba tasca d’aquesta i el seu recentment difunt marit Miguel, que fa més de 40 anys van potenciar l’antic bar on els caps de setmana es rostien centenars de pollastres.

N’hi ha prou amb un exemple: la mare, l’Angelita, el mateix dia que hi va sopar Cinc a Taula per última vegada, havia preparat 1.000 canelons, i manifestav­a que no estava satisfeta perquè no n’havia pogut elaborar 250 més per falta de pasta.

Els fills distribuei­xen la feina de manera eficient. En José Miguel és un xef expert i creatiu; en Javier, que va deixar la carrera de biòleg que desenvolup­ava als EUA per incorporar-se al projecte tan bon punt es va assabentar de la malaltia del seu pare, porta l’orientació comercial; en David, precís i ordenat, és l’encarregat de portar els comptes del negoci. El plantejame­nt de la carta que fa en José Miguel és un reflex fidel del seu caràcter alegre i compromès, com també de la seva experiènci­a i creativita­t als fogons.

El restaurant, amb una decoració moderna i cuidada, contrasta amb l’antic establimen­t de línia senzilla i popular on avui encara impera la matriarca Angelita. Sorprèn, així mateix, l’extensa i completa carta de vins en què, a més de nombroses denominaci­ons nacionals, apareixen interessan­ts propostes europees, americanes i neozelande­ses. Servei jove però expert, en què es nota la mà i l’atent control d’en Javi.

És un restaurant de referència a Esparregue­ra, resultat de l’eficàcia d’un equip que, treballant a l’uníson, ha fet del local una qüestió de família. c

 ?? ?? Els germans Ibarra al costat de la seva mare Angelita
Els germans Ibarra al costat de la seva mare Angelita

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain