La Vanguardia (Català-1ª edició)

Luis Enrique: “Cuidarem Ansu Fati”

L’asturià convoca el davanter del Barça un any després de la lesió per als partits contra Grècia i Suècia

- LA LLISTA

De mica en mica, pas a pas, Ansu Fati va recuperant el precoç camí d’èxit que va aparcar fa just un any, quan el 7 de novembre del 2020 va patir una greu lesió al genoll que el va deixar al dic sec durant gairebé onze mesos. Després de recuperar sensacions amb el Barça, on ja ha tornat a demostrar la seva innata capacitat golejadora, ahir va ser convocat per la selecció espanyola per als partits contra Grècia (11 de novembre) i Suècia (14 de novembre), decisius per a la classifica­ció del Mundial de Qatar.

“Ens cuidarem de tots els jugadors, especialme­nt d’Ansu Fati. És normal que no estigui al 100%. Intentarem generar confiança perquè si el seu estat és l’adequat pugui ajudar-nos, pugui participar-hi”, va indicar a Las Rozas el selecciona­dor espanyol, Luis Enrique, que va ser un altre dels valedors del davanter, segon debutant més precoç amb Espanya, el 3 de setembre del 2020 contra Alemanya, i el més jove a marcar amb la selecció tres dies després contra Ucraïna.

Fati, Jordi Alba, Eric Garcia, Sergio Busquets i Gavi són els jugadors convocats del Barça, el club que més n’aporta. També té representa­ció, per primera vegada des del març, el Reial Madrid, en aquest cas amb Dani Carvajal. “Si no hagués estat lesionat, no hauria faltat a cap convocatòr­ia”, va assenyalar sobre el lateral un Luis Enrique que sense citar el club blanc va qualificar d’“artificial­s i ridícules” les polèmiques creades per les suposades absències de jugadors partint de la seva procedènci­a tant geogràfica com futbolísti­ca. Tot i això, va reconèixer que l’absència de Marcos Alonso, a favor de Jordi Alba i Gayà per “petits detalls”, és la seva decisió “més injusta”.

Com és habitual en el seu discurs, el de Gijón, que ja ha girat full després de la final de la Nations League perduda a l’octubre contra França, va reforçar la idea de conjunt. “Som un equip que representa un país i els seus clubs, no només una selecció”, va dir, a més d’admetre que els matxs contra l’equip grec i l’escandinau li “generen més pressió que la Nations League”, considerad­a un “premi” per a l’entrenador. “Espero no transmetre aquesta pressió excessiva als jugadors”, va insistir sobre dos partits “molt difícils” que han de guanyar per evitar la repesca. Luis Enrique recupera per a aquests compromiso­s davanters importants, com Morata i Olmo, i dona l’oportunita­t a Brahim Díaz, que va debutar oficialmen­t en l’excepciona­l amistós marcat per la covid del juny contra Lituània. Dels rivals, va fer menció especial d’Ibrahimovi­c, de 40 anys, “un portent físic”, sempre “intimidato­ri”.

D’altra banda, va desitjar la “millor de les sorts” a Xavi en la pròxima etapa a la banqueta del Barça. “Tant de bo li vagi molt bé i pugui conquerir moltes coses. És un repte a l’altura del que significa el Barça”, va concloure sobre el que va ser el seu company i després el seu deixeble a l’equip blaugrana. c

“Tant de bo li vagi molt bé; és un repte a l’altura del que significa el Barça”, va dir el tècnic de Xavi

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain