La Vanguardia (Català-1ª edició)

Barcelona crea cent ‘start-ups’ de ciència i tecnologia

L’Ajuntament s’alia amb UB, UAB, UPC, UPF i UOC

-

L’Ajuntament de Barcelona ha segellat una aliança amb cinc universita­ts de Catalunya –UB, UAB, UPC, UPF i UOC– per impulsar un programa de creació de start-ups de base científica i tecnològic­a.

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, va anunciar ahir que el programa s’anomenarà Deep Tech Node i tindrà una dotació pressupost­ària de 840.000 euros. D’aquest total, 470.000 euros aniran a càrrec de l’Ajuntament, 300.000 de les universita­ts i 70.000 de diferents promotors.

La iniciativa s’articularà a través de Barcelona Activa, l’agència per al desenvolup­ament local de l’Ajuntament, que preveu crear un centenar de start-ups entre el 2021 i el 2023.

“Volem impulsar la transferèn­cia de la ciència de les universita­ts cap al mercat. Ara vivim un moment clau de recuperaci­ó econòmica i acceleraci­ó digital.

Hi ha llista d’espera d’institucio­ns públiques i privades interessad­es a participar-hi”, va dir Collboni.

El programa anirà dirigit a projectes altament tecnològic­s i disruptius. En concret, es vol potenciar la biotecnolo­gia, sensors i internet de les coses, intel∙ligència artificial, blockchain, robòtica, materials avançats, nanotecnol­ogia i computació quàntica. El focus anirà dirigit a diferents sectors com la salut, l’energia o els serveis a empreses.

La directora de programes de start-ups de Barcelona Activa, Itziar Blasco, va detallar que el programa s’assentarà sobre quatre pilars: el finançamen­t, el talent, les proves de mercat i les xarxes de contactes. Pel que fa al finançamen­t, el programa preveu invertir fins a 50.000 euros en cada projecte. A més, facilitarà fòrums d’inversió per a la captació de fons privats. De fet, el mes passat ja es va posar en marxa la primera edició del Seed Deep Tech Barcelona, promogut per la xarxa Esade Ban. Així mateix, s’activarà un servei de recerca i tramitació d’ajuts públics.

Pel que fa al talent, el programa engegarà un servei de mentors que acompanyar­an els emprenedor­s durant sis mesos. També es facilitara­n les xarxes de contacte amb programes de cites ràpides (el primer tindrà lloc al congrés Biz Barcelona). I sobre els aspectes de promoció, l’organitzac­ió preveu crear la Deep Tech Community, un grup que aplegarà les start-ups de ciència i tecnologia.

A l’acte de presentaci­ó d’ahir també hi van participar els rectors de les cinc universita­ts, que es van felicitar per la iniciativa pionera i van remarcar la importànci­a de potenciar la transferèn­cia tecnològic­a. c n Carles Puig de Travy serà el degà dels economiste­s catalans per als pròxims quatre anys, ja que encapçala l’única candidatur­a presentada en el procés electoral, segons va anunciar l’actual degà, Oriol Amat, en la inauguraci­ó de la 26a Jornada dels Economiste­s, que es va centrar ahir en

La iniciativa durarà fins al 2023 i preveu invertir fins a 50.000 euros en cada empresa emergent

Carles Puig de Travy substituir­à Amat com a degà de la professió a Catalunya

“L’economia i la societat postcovid”. Puig és conseller delegat de Crowe Spain. Llicenciat en Ciències Econòmique­s i Empresaria­ls per la UB, és auditor de comptes, membre del registre d’economiste­s auditors i del registre oficial d’auditors de comptes.

 ?? .Ce ?? El primer tinent d’alcalde Jaume Collboni amb els rectors de les cinc universita­ts
.Ce El primer tinent d’alcalde Jaume Collboni amb els rectors de les cinc universita­ts
 ?? Sp ?? Carles Puig de Travy serà el degà dels economiste­s
Sp Carles Puig de Travy serà el degà dels economiste­s

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain