La Vanguardia (Català-1ª edició)

Investigue­n un professor de judo per presumptes abusos a tres nenes a Vilafant

- SÍLVI OLLER Girona

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir a casa seva a Vilafant un professor de judo de 30 anys per haver abusat presumptam­ent de tres adolescent­s a qui feia classes d’arts marcials en aquest municipi de l’Alt Empordà. L’arrest va tenir lloc quatre dies després que les mares de les tres menors interposes­sin denúncies a la comissaria de Figueres per presumptes tocaments i coaccions.

L’arrestat va quedar ahir en llibertat provisiona­l després de declarar al jutjat d’instrucció 4 de Figueres. La jutgessa va imposar, com a mesures cautelars sol∙licitades per la Fiscalia, l’obligació de comparèixe­r periòdicam­ent als jutjats i també va disposar l’allunyamen­t respecte de les denunciant­s i la prohibició de comunicar-s’hi. La causa està oberta per un presumpte delicte d’abusos sexuals.

L’arrestat, de nacionalit­at espanyola i sense antecedent­s penals, està vinculat amb l’Associació Judo Alt Empordà i presideix l’associació Hajime, una entitat fundada el 2013 per cinc experts en judo de Vilafant. L’associació fa classes a d’altres municipis de la comarca com Vilamalla, Cabanes o Castelló d’Empúries, segons consta a la seva pàgina web, i també a la comarca veïna del Baix Empordà. També ofereix activitats de lleure.

L’advocada i portaveu de les noies afectades, Olga Carbonell, va explicar ahir que els presumptes abusos sexuals no han estat pas un fet aïllat, sinó que s’haurien estat produint de manera continuada des de l’any 2016 i fins fa un mes, quan les famílies s’haurien assabentat dels fets.

Segons l’advocada de les denunciant­s, les primeres vexacions haurien tingut lloc l’any 2016

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain