La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Bizbarcelo­na aviva la reactivaci­ó econòmica

El saló dedicat a l’ocupació i el destinat als emprenedor­s esperen créixer en visitants

- JOSE POLO

Després de la gran clatellada que va suposar la crisi econòmica generada per la pandèmia de la covid, tots els indicadors marquen que l’ocupació es va recuperant. Per exemple, la taxa d’atur a la ciutat de Barcelona ja ha arribat als valors previs a la coronocris­i. En aquest context d’efervescèn­cia, ahir van començar el Bizbarcelo­na, la fira dedicada als emprenedor­s i a les petites empreses, i el Saló de l’Ocupació. Tots dos esdevenime­nts, que tenen lloc de manera simultània fins demà al recinte firal de Montjuïc, esperen superar els visitants de l’any passat, quan van ser de les poques activitats de la Fira de Barcelona que es van poder dur a terme presencial­ment. Ara pretenen avivar la reactivaci­ó econòmica. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, els va qualificar d’“estratègic­s” durant la inauguraci­ó.

“L’ambient de recuperaci­ó econòmica es nota absolutame­nt”, assegura el director del Bizbarcelo­na, Aleix Planas. Si el 2020 van aconseguir 7.000 visitants ara ja en tenen “14.000 de registrats”. La seva homòloga del Saló de l’Ocupació, Laura Pararols, està segura d’“aprofitar el moment de creació de treball” i “superar la xifra de 7.000 assistents de l’any passat”. Entre els dos esdevenime­nts sumen 360 propostes ideades per entitats públiques i privades que pretenen oferir recursos als ciutadans que busquen feina, a les petites empreses, a les firmes emergents, als autònoms i a les persones amb una idea de negoci.

L’Ondrej i l’Alena van obrir una guarderia canina al febrer i van al Bizbarcelo­na a la recerca de consells per “créixer més ràpid”. Rastregen ajuts de diferents organismes per tenir més empleats i formar-los. També volen “entendre millor l’ecosistema” de Barcelona, expliquen després de sortir de l’estand de la Generalita­t de Catalunya a la fira.

Al de Barcelona Activa hi ha la Isabel, una infermera que ha pres la complicada decisió de deixar la feina i redirigir el seu rumb profession­al. “La idea la tinc des de fa molts anys, però ara he decidit parar”, diu. “Crec que el món de la salut ha de tenir un enfocament més integratiu. Les pautes les tinc, ara em falta portar-ho a la realitat”, resumeix.

L’està ajudant la Julia, tècnica que després d’escoltar casos com els de la Isabel dirigeix els visitants cap a “les diferents eines de Barcelona Activa” en funció de cada cas: des de consells de màrqueting o finançamen­t fins a elaboració d’estudis de mercat i plans d’empresa, per esmentar alguns exemples.

Passejant pel pavelló hi ha un moment en què la moqueta canvia de color, cosa que vol dir que s’ha entrat al Saló de l’Ocupació. Allà es troba l’Alba, una dona de mitjana edat que ha passat un moment personal “molt complicat”. Busca feina i vol començar en “una cosa diferent”. Necessita “orientació”, perquè assegura que està “perduda”.

La Cristina, tècnica d’orientació de Barcelona Activa, assegura que al Saló de l’Ocupació s’estudia cada cas per personalit­zar l’itinerari per la fira en funció de les necessitat­s del visitant. En un exemple com el de l’Alba, recomanari­a anar a l’espai Redescobre­ix, que mira de “definir uns objectius i buscar la manera de dur-los a terme”. Cada situació requereix una assessoria diferent.

Les persones que busquen feina i les que volen crear una empresa reben ajuda personalit­zada

 ?? XAVIER CERVERA ?? Una de les assessorie­s personalit­zades que es van dur a terme ahir al Saló de l’Ocupació
XAVIER CERVERA Una de les assessorie­s personalit­zades que es van dur a terme ahir al Saló de l’Ocupació

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain