La Vanguardia (Català-1ª edició)

Jutjada per estafa la vident Pepita Vilallonga

Una dona acusa la tarotista d’haver-se aprofitat de la seva vulnerabil­itat per cobrar-li 31.000 euros

-

La vident Pepita Vilallonga no va endevinar que acabaria sent jutjada per estafa. Una dona de 77 anys l’acusa d’haver-se aprofitat de la seva vulnerabil­itat per fer-li diversos rituals esotèrics per valor de 31.000 euros. Ahir va començar el judici a l’Audiència de Barcelona, en què la popular vident televisiva i dos dels seus col∙laboradors s’enfronten a vuit anys de presó, una pena que només sol∙licita per a ells la víctima. En canvi, la Fiscalia no els acusa i adverteix l’afectada que ningú no la va obligar a creure’s que el tractament esotèric funcionari­a.

Aquest cas demostra la fina línia que separa l’engany del delicte i si una pràctica com la vidència pot ser considerad­a un estafa veient que els seus resultats són una qüestió de fe. Vilallonga ja va tenir problemes en el passat i va arribar a ser detinguda per suposadame­nt haver estafat 300.000 euros en una causa que finalment es va arxivar. En aquest afer, la víctima assegura que estava travessant per una profunda depressió i que la tarotista, juntament amb el seu equip esotèric, va amplificar les seves pors per així oferir-li els seus serveis. Li van pronostica­r una mort venidora tant a ella com als seus gossos dient-li “No duraràs ni una setmana, has esperat massa a recórrer a nosaltres”, “No crec que arribis al desembre” o “Tens un mal d’ull i portes un mort a l’esquena”. Per resoldre aquell difícil pronòstic la van ruixar amb aigua beneïda, van encendre espelmes i van començar a demanar-li diners. Amb els comptes embargats, va treure els diners d’un fons de pensions que encara mantenia. Primer, 4.400 euros, després 10.000 i finalment 17.000 euros. No existeix factura d’aquests pagaments i la denunciant només va poder aportar un abonament de 2.400 euros. Ahir davant el tribunal va explicar que es trobava en una situació de desesperac­ió de què els acusats es van aprofitar. “Jo no crec en aquestes coses, però era en un forat passant un moment molt dolent i, a partir d’aquí, tenia una hipoteca i estava embargada i no se’m va ocórrer res més que trucar-hi”. I va afegir: “Els vaig demanar preu i ells volien saber si la meva casa la vendria aviat, perquè el meu exmarit m’havia tallat l’aigua i la llum”.

El fiscal, que secunda la posició de la tarotista, li va preguntar si ella s’ho va creure tot. “Sí, m’ho vaig creure tot i si m’arriben a dir que pagués 100.000 euros hauria robat per aconseguir-los, estava morta de por”.

Per la seva banda, Vilallonga va negar haver atès la víctima i va criticar que després de més de 40 anys dedicada al món de l’esoterisme aquest cas havia enfonsat la seva bona reputació. La vident es va expressar de manera tranquil∙la, com si endevinés que el destí dictarà per a ella una sentència absolutòri­a.

La víctima demana vuit anys de presó per a la fetillera, mentre que la Fiscalia no hi veu delicte

 ?? LA VANGUARDIA ?? La vident Pepita Vilallonga en un dels seus programes de televisió
LA VANGUARDIA La vident Pepita Vilallonga en un dels seus programes de televisió

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain