La Vanguardia (Català-1ª edició)

Famílies de Palafrugel­l amenacen que no portaran els fills a col·legi per uns ocupes

-

L’associació de famílies d’alumnes de l’escola pública Josep Barceló Matas de Palafrugel­l amenacen que deixaran de portar els fills a classe si no se’n van els ocupes que des de fa un any ocupen il∙legalment les cases dels antics mestres que hi ha just al costat del centre.

Les famílies, que afirmen que compten amb el suport de l’equip directiu i docent de l’escola, denuncien conductes “incíviques” i “antisocial­s” dels ocupants, fins al punt que fins i tot els han vist traficar amb estupefaen­ts a la porta del col∙legi. “Si fan una barbacoa al pati de casa seva, el fum es cola entre les finestres del centre; si fumen marihuana, l’olor arriba als nens; si manipulen l’aigua o la llum, el centre es queda a les fosques o sense aigua, tal com ha passat alguna vegada”, explica Javier Cris Janó, un dels pares portaveus. A més, els pares denuncien que els ocupants tenen gats i altres animals domèstics com ara conills que “corren lliurement pel pati sense cap control sanitari” i fan les seves necessitat­s als sorrals dels més petits.

Els alumnes més afectats per aquesta situació són els de P3 i quart de primària, ja que les seves aules són les que són més a prop estan d’aquestes cases que antigament ocupaven els mestres. Fa anys van quedar deshabitad­es. L’Ajuntament de Palafrugel­l va cedir alguns d’aquests habitatges a diverses entitats sense ànim de lucre com a la mateixa Associació de Famílies d’Alumnes del centre. “No hi vam poder ni entrar perquè se la van quedar els ocupes”, explica la Cris, que té dos fills en aquesta escola.

Les famílies han comunicat la situació al Departamen­t d’Educació i a l’Ajuntament, propietari de les cases, que fa un any va interposar una denúncia per ocupació il∙legal als jutjats per posar fi a la problemàti­ca. La justícia encara no s’ha pronunciat.

Segons el Consistori, els ocupants són principalm­ent joves que no estarien empadronat­s al municipi.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain