La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’escàndol sexual de Clinton i Lewinsky arriba demà a La Sexta

El cas va derivar en un judici de destitució del president dels Estats Units

- BarceI na

La primera temporada va narrar el mediàtic judici per assassinat de l’exjugador de futbol americà O.J. Simpson, que va arrasar als premis Emmy. La segona es va centrar en l’assassinat del dissenyado­r italià Gianni Versace a mans d’Andrew Cunanan. I en la tercera temporada la sèrie d’antologia creada per Ryan Murphy, American crime story, recrea no un cas d’assassinat però sí un escàndol polític que va derivar en un judici de destitució del president dels Estats Units, Bill Clinton.

La Sexta estrena demà en obert, després d’El hormiguero, aquesta ficció. El títol original és Impeachmen­t, però a Espanya serà coneguda com El caso Lewinsky. La sèrie, que consta de deu episodis, també estarà disponible a Atresplaye­r Premium, on ja es poden veure els dos primers capítols.

Adaptació de l’obra de Jeffrey Toobin, la sèrie investiga la crisi als anys noranta que va posar contra les cordes Bill Clinton i que el va portar al primer judici polític d’un president dels Estats Units en més d’un segle. I recorre a les veus de les tres dones que van ser al centre dels esdevenime­nts: Monica Lewinsky, Linda Tripp i Paula Jones.

El cas va sorgir el 1998 per una relació sexual entre el llavors president dels Estats Units, Bill Clinton, que tenia 49 anys, i la becària de la Casa Blanca Monica Lewinsky, de 22. L’escàndol es va desencaden­ar després de les acusacions d’assetjamen­t sexual iniciades contra Clinton per Paula Jones, empleada a la Casa Blanca. També hi van tenir un paper determinan­t les converses telefòniqu­es gravades en secret per l’amiga i companya de feina de Lewinsky, Linda Tripp, en què la becària revelava detalls d’aquesta relació.

Clinton va negar al principi haver mantingut cap mena de relació sexual amb Lewinsky. Va mentir davant els mitjans i davant el Congrés, cosa que va provocar una investigac­ió. Tot i això, davant les proves d’ADN al vestit d’ella tacat de semen, Clinton va haver d’admetre la relació.

Les notícies sobre aquesta aventura extramarit­al i la investigac­ió resultant van portar al judici polític per perjuri del president Clinton per la Cambra de Representa­nts dels Estats Units el 1998. El president acabaria admetent que havia tingut una “relació física inapropiad­a” amb Lewinsky.

Al capdavant del repartimen­t de la sèrie, juntament amb la interpreta­ció de Lewinsky per Beanie Feldstein, hi ha cares conegudes com les de Clive Owen, que encarna Bill Clinton, Edie Falco com la seva esposa Hillary, Sarah Paulson com a Linda Tripp i Annaleigh Ashford com a Paula Jones. A la producció executiva, a més de Ryan Murphy, també hi figura la mateixa Monica Lewinsky.

 ?? ATRESMEDIA ?? Beanie Feldstein i Clive Owen encarnen Monica Lewinsky i Bill Clinton
ATRESMEDIA Beanie Feldstein i Clive Owen encarnen Monica Lewinsky i Bill Clinton
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain