La Vanguardia (Català-1ª edició)

Almenys dos immigrants de la ‘pastera aèria’ de Palma van fugir a Barcelona amb vaixell

-

Dos immigrants marroquins de l’avió d’Air Arabia que va aterrar d’emergència divendres a Palma per una falsa urgència mèdica van fugir a Barcelona en un vaixell que va salpar de l’illa dissabte al matí. Va ser després de comprar un passatge amb la seva pròpia documentac­ió, segons fonts de la investigac­ió, que no descarten que altres migrants podrien haver fet el mateix.

La Policia Nacional ja disposa de la llista completa –amb les identitats dels immigrants involucrat­s en els fets que van causar la desviació o retard de prop de 60 vols i els números de passaport– de tots els passatgers de l’avió que cobria la ruta Casablanca-Istanbul.

Aquesta llista ha estat creuada amb les dades dels passatgers d’avió i vaixell que han abandonat l’illa des de l’aterratge d’emergència. I va ser llavors quan van comprovar que dos van saltar la tanca de protecció del recinte aeroportua­ri i van comprar uns bitllets amb rumb cap a Barcelona hores després dels fets. Els investigad­ors diuen que no saben si són a la Ciutat Comtal o s’han desplaçat a un altre lloc.

Respecte a la resta, que continuen en crida i cerca després que els dotze ja detinguts fossin enviats a presó provisiona­l sense fiança per, entre d’altres, dos delictes de sedició, se sospita que poden haver seguit el mateix patró de fugida, però amb documentac­ió falsa per, presumible­ment, no ser detectats. Tot i això, el viatge de dos d’ells a Barcelona eludint tota mena de controls –incloent-hi una terminal aeroportuà­ria– és una altra baula a la cadena d’errors en matèria de seguretat que està evidencian­t l’entrada irregular que van protagonit­zar els migrants, a més de la falta de coordinaci­ó evident entre la Policia Nacional i la Guàrdia Civil els instants posteriors a l’aterratge. c

 ?? ISAAC BUJ /  P ?? A Palma, dos dels detinguts involucrat­s en el cas de l’avió
ISAAC BUJ / P A Palma, dos dels detinguts involucrat­s en el cas de l’avió

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain